Šport
45 ogledov

Mezgec zadovoljen s potekom Gira

luka mezgec EPA
Primož Roglič je v devetih etapah Gira zabeležil zmago in drugo mesto, obe v kronometru, tudi Luka Mezgec pa je dobro razpoložen, saj naloge, ki mu jih daje Orica GreenEdge, opravlja z odliko.

Luka Mezgec je leta 2014 v Trstu postal prvi Slovenec z zmago na eni izmed etap dirke po Italiji. Takrat je dobil sprint zadnje etape, na lanskem Giru pa še v dresu Giant Alpecina prisprintal do tretjega mesta. Letos je prestopil v avstralsko Orico GreenEdge, kjer je desna roka mladega Avstralca Caleba Ewana, enega največjih talentov med sprinterji. Sedemindvajsetletni Kamničan je bil ob 21-letniku vselej, ko je prišlo do sprinta, predvsem se je izkazal v sedmi etapi, ko je naredil vse, kar je bilo v njegovi moči, Ewan pa je iztržil četrto mesto.

"Zaenkrat gre super. Esteban Chaves se dobro počuti in je na dobri poziciji v generalni razvrstitvi po včerajšnjem kronometru. Jaz se tudi dobro počutim, svoje naloge vedno opravim 100-odstotno in sem zelo zadovoljen s potekom do zdaj. Ewana dobro pilotiram v zaključku, le 'poklopiti' se mu mora zadnjih 200 metrov," meni Mezgec, ki se je v novi klubski sredini odlično znašel. "Vzdušje je super. Smo se že nekajkrat nasmejali do solz. Fantje so fantastični, prav tako vodstvo in osebje," pravi Mezgec.

Slovenska četverica na 99. Giru, poleg Mezgeca v Italiji dirkajo še Matej Mohorič, Grega Bole in Primož Roglič, se "dobi" tudi med kakšno od etap, a o tem Mezgec dodaja: "Največ se z Mohoričem najdeva, tudi z Boletom kakšno rečeva, še najmanj z Roglo. Samo enkrat je bil v grupetu." S tem je seveda mislil na večjo skupino kolesarjev, ki kolesari za glavnino.

Na boljše dneve pa upa Bole. Ta je po padcu na Amstel Gold Race na start dirke po Italiji prišel brez pravih pričakovanj. Prišel je bolj na željo njegove ekipe Nippo-Vini Fantini, ki je prevzela vso odgovornost, če mu ne bo šlo. Za zdaj še ni našel pravih občutkov, upa, da bo po prostem dnevu bolje: "Počasi prihajam k sebi. Bomo videli po prostem dnevu. Upam, da se naredi nek premik. Od starta se počutim dobro, po dveh urah pa trpim. Včeraj se nisem naprezal, sem pa imel srečo, da sem se peljal v soncu." Bole napoveduje, da bo v prihodnjih etapah poizkušal s kakšnim napadom in begom, odvisno pa je od počutja. Dodaja še, da ekipni cilj ostaja modra majica za hribolazca Damiana Cunega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.