Šport
59 ogledov

Mihalinčeva pritekla do polfinala

Portland dvoransko SP v atletiki EPA
Najboljša slovenska atletinja lanskega leta Maja Mihalinec se je tretji dan dvoranskega svetovnega prvenstva v Portlandu uvrstila v polfinale na 60 metrov.

Šestindvajsetletna članica velenjskega kluba Maja Mihalinec je bila v šesti kvalifikacijski skupini tretja (7,28) in se je neposredno uvrstila v naslednji tek.

"Zadovoljna sem s svojim prvim tekom na tem SP. Moja reakcija na startu je bila dobra, sem pa iz blokov šla nekoliko počasneje, še posebej v primerjavi z Brazilko Rosangelo Santos, ki je v tem pogledu res izjemna. Toda potem sem manjšala razliko in opravila zelo dobro zadnji del. Nisem se obremenjevala z mesti, vedela sem, da bo tretje ali četrto mesto vodilo v polfinale. S tem sem dosegla prvi cilj, popoldne pa upam, da bo šlo še hitreje," je bila zadovoljna Mihalinčeva, ki je dosegla skupno 17. čas.

Nastopila je kot zadnja v tričlanski slovenski reprezentanci in tekla v zadnji, šesti kvalifikacijski skupini. V njej je imela četrti čas letošnje sezone, v polfinale pa so neposredno vodila le prva tri mesta v skupinah, še šest naslednjih tekmovalk pa je napredovalo po času. Pred tekom Mihalinčeve je bila ta meja na 7,36 sekunde.

Zahijeva izpadla

Američanka Barbara Pierre je bila v skupini in tudi skupno med vsemi na 60 m prva (7,07). Pierrova je še na olimpijskih igrah leta 2008 v Pekingu zastopala rodni Haiti in ima letos skupaj z evropsko prvakinjo Nizozemko Dafne Schippers v lasti najboljši izid sezone na svetu (7,00). V šesti skupini je bila druga Santosova (7,21), za Mihalinčevo pa se je v polfinale po času uvrstila še Nemka Canthal Butzek (7,35). Izpadla je Francozinja Carole Zahi, na Slonokoščeni obali rojena tekmovalka, ki ima boljši osebni rekord od Mihalinlčeve, vendar je bila tokrat šele peta v skupini (7,36).

"Brazilko sem dohitevala, videla sem sicer Američanko, ki pa je bila precej stran od mene, ter sem čutila, da sem tretja. Zato sem tekla sproščeno. Ne vem, če sem prihranila veliko moči, toda prav gotovo bom v naslednjem teku bolj zbujena in bom lahko tekla še nekaj stotink hitreje. Še vedno imam rezerve na startu, v prvih dvajsetih metrih, in upam, da mi bo to uspelo popraviti v polfinalu," je naslednji tek napovedala Mihalinčeva.

V Jabloncu na Češkem je 6. marca zmagala in s časom 7,24 sekunde na zadnji tekmi pred potjo v ZDA za dve stotinki popravila osebni rekord.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.