Šport
4 ogledov

Milijonar toži dobrodelno organizacijo

andy roddick EPA
Upokojeni ameriški tenisač Andy Roddick je vložil tožbo proti dobrodelni fundaciji Miracle Match, ker mu ni izplačala honorarja za nastop na teniškem turnirju v Connecticutu lanskega septembra. Omenjena organizacija, ki zbira sredstva za boj proti raku, bi morala Američanu izplačati 100 tisoč ameriških dolarjev.

Andy Roddick se je septembra lani pojavil na dobrodelni prireditvi fundacije Miracle Match, kjer je zaigral na ekshibicijskem obračunu in kramljal s sponzorji ter novinarji. Nekdanji prvi igralec sveta bi moral za svoje usluge prejeti sto tisoč ameriških dolarjev, vendar sta bila čeka, ki ju je izdala dobrodelna organizacija, brez kritja. Američan, ki je samo s turnirskimi zmagami v karieri zaslužil več kot 20 milijonov dolarjev, bo honorar izterjal na sodišču.

A zgodba le ni takšna, kot se zdi na prvi pogled. Po poročanju televizijske postaje v Michiganu naj bi organizacija, ki jo je leta 1997 ustanovil Bill Przybysz, v letu 2004 v dobrodelne namene donirala vsega 3.616 dolarjev, medtem ko naj bi leto zaključila s kar 377 tisoč dolarji dolga. Prav tako naj za raziskave o rakavih obolenjih ne bi namenila niti dolarja.

Roddick namerava denar izterjati na sodišču, nato pa ga bo daroval v dobrodelne namene. ''Pričakujem, da bo fundacija Miracle Match ostala zvesta dogovoru in bo držala svojo besedo. Večkrat so že imeli težave z izplačevanjem honorarjev udeležencem njihovih dvobojev in zelo majhen delež zbranega denarja dejansko gre v dobrodelne namene. Sto odstotkov denarja, ki ga bom dobil s to tožbo, bom namenil dobrodelnim organizacijam, ki naj bi imele korist od tistega večera,'' je v izjavi zapisal Roddick.

Andy Roddick je kariero končal lani na turnirju US Open, kjer ga je v četrtem kolu premagal Argentinec Juan Martin Del Potro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.