Šport
18 ogledov

Mina mu je odnesla nogo, zdaj pobira žogice

Ryan McIntosh pobiralec žog us open
1/2
Žurnal24 main
Zgodba o Ryanu McIntoshu, ki je – čeprav nima noge – pobiralec žogic na OP ZDA, je zgodba o največjega spoštovanja vredni vztrajnosti.

Ryan McIntosh, 23-letnik iz Teksasa, je izgubil nogo na vojaški misiji v Afganistanu. Iz tega noče delati drame, ampak želi biti le eden od 250 pobiralcev žog na OP ZDA, čeprav se za fluorescenčnimi žogicami podi s karbonsko protezo. "Nase ne gledam kot na invalidno osebo ali karkoli podobnega. Rad bi izkusil vse in živel najbolj polno življenje, kot je mogoče," je pogumen oče 16-mesečnega Kadena, ki je zaposlen kot športni koordinator na ustanovi za poškodovane vojne veterane.

"Rad bi, da moj sin vidi, da nisem nič drugačen od drugih, rad bi mu stal ob strani tako, kot je oče meni. To je največji motiv, ki me žene naprej," je odločen nekdanji atlet in igralec ameriškega nogometa, ki je na misijo v Afganistan odpotoval oktobra 2010, dva meseca kasneje pa je njegova enota pregledovala teren v bližini Kandaharja. Z desno nogo je stopil na mino, eksplozija ga je vrgla tri metre in pol v zrak. Šele kasneje je ugotovil, da je bilo v bližini mine skoraj 20 kilogramov doma izdelanega eksploziva, ki na srečo ni eksplodiral ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.