Šport
19 ogledov

Minister Turk si bo ogledal otvoritev OI

Maša za domovino ob dnevu državnosti. Boštjan Tacol
Minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk bo zastopal slovensko vlado na jutrišnji otvoritveni slovesnosti olimpijskih iger v Londonu.

Ministrov prihod je bil sicer napovedan že danes, ko naj bi sodeloval pri slavnostnem dvigu slovenske zastave v olimpijski vasi, vendar je minister zaradi vladne seje o proračunu za leti 2013 in 2014 udeležbo na tem dogodku odpovedal.

V soboto v pub

Pač pa se bo minister Turk udeležil jutrišnje otvoritvene slovesnosti olimpijskih iger, v soboto si bo ogledal nekatera tekmovanja, v večernih urah pa bo nagovoril udeležence odprtja Team Slovenia London Laško pub. The Foundry pub (3 – 7 Delancey Street, Camden Town) bo namreč v času olimpijskih iger opremljen v znamenju nacionalne znamke Slovenije – I Feel Slovenia, slovenskega športa in turizma. V pubu bo tudi mini informacijski pult z gradivi in spominki iz Slovenije.

The Foundry Pub naj bi tako kot v preteklosti Slovenska hiša služil kot zbirališče Slovencev, ki se bodo v času iger zadrževali v Londonu, športnikov, predstavnikov OKS in njihovih sponzorjev, novinarjev, navijačev in obiskovalcev iz Slovenije in drugod, pa tudi drugih vabljenih in priložnostih gostov, saj bo odprt v istem času kot drugi pubi.

Slovensko druženje

Urad vlade za komuniciranje, Slovenska turistična organizacija in Olimpijski komite Slovenije so se dogovorili, da bodo kot partnerji Pivovarne Laško v pubu organizirali tudi nekaj dogodkov za tuje novinarje na olimpijskih igrah, ki pa ne poročajo zgolj o športnih dogodkih. Nanje bodo vabljeni novinarji, ki živijo in delajo v Londonu, predvsem tisti, ki pokrivajo področje turizma, pa tudi predstavniki drugih olimpijskih komitejev, v javnem življenju pomembni Britanci, v Londonu živeči Slovenci, prav tako pa tudi Slovenci, ki se bodo takrat mudili v Londonu.

Prvi tak dogodek bo v soboto ob 20. uri. To bo druženje Slovencev, njihovih tujih partnerjev in prijateljev ob odprtju iger in puba. Goste bo pozdravil slovenski veleposlanik v Londonu Iztok Jarc, sledil bo nagovor ministra Turka. Dogodek bo popestril glasbeni nastop dua Janeza Dovča in Boštjana Gombača (Dovč&Gombač) z londonsko glasbeno gostjo Ullo Palliser.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.