Šport
49 ogledov

Minister zagrozil železničarjem

Francija stavka železničarjev EPA
Francoska vlada bi lahko zaukazala stavkajočim železničarskim delavcem, da morajo nazaj na delo, je danes povedal francoski minister za promet Alain Vidales le nekaj ur pred začetkom evropskega nogometnega prvenstva.

Minister za promet Alain Vidales je za radio Europe 1 dejal, da bo vlada uporabila vsa razpoložljiva sredstva, da bi nogometnim navijačem omogočila prihod na tekme. Ob tem je poudaril, da bo vlada, če bo potrebno, v soboto izdala ukaz za delovanje železniškega prometa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izključil je možnost novih pogajanj z delavci, ki stavkajo že deset dni. Opozoril je, da oblasti "ne bodo tolerirale ravnanja, ki bi ogrožalo veliko slavje". "Stavka več nima pomena," je dodal minister.

Zvečer se bo s tekmo med Francijo in Romunijo na pariškem stadionu Stade de France začelo evropsko nogometno prvenstvo.

Uredili dodatne prevoze

Po besedah Vidalesa je državna železniška družba SNCF uredila dodatne železniške prevoze iz središča Pariza, da bi kljub stavki zagotovila prevoz navijačev do stadiona na severnem obrobju Pariza.

Pariška županja Anne Hidalgo je medtem napovedala, da bodo odstranili smeti, ki so se v zadnjih dneh nakopičile v francoski prestolnici. Pariz kazijo kupi odpadkov, odkar so pred dnevi sindikati začeli z blokado sežigalnic odpadkov in so smetarji začeli stavko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.