Šport
27 ogledov

Misija: šokirati košarkarski svet

Zdovc Slovenija Dominikanska republika osmina finala Mundobasket EPA
Slovensko reprezentanco danes ob 21. uri čaka četrtfinalni nastop na 17. svetovnem prvenstvu v Španiji. Tekmec v olimpijski dvorani Sant Jordi v Barceloni bodo Američani, aktualni svetovni in olimpijski prvaki.

Statistika potrjuje, da so Američani ob gostiteljih Špancih prvi favoriti za zlato medaljo. So reprezentanca, ki je na dosedanjih šestih tekmah v povprečju dosegla največ točk (99,5), imajo najvišji odstotek zadetih metov iz igre (52,7), pod obročema poberejo največ žog (42,5) prvi pa so tudi v podajah (22,2) ter ukradenih žogah (14). Le v enem relativno pomembnem elementu so drugi, blokadah (5,3).

Slovenski kapetan Goran Dragić meni, da se da Američane premagati le ob sanjski igri, Edo Murić poudarja, da ima Slovenija bolj homogeno ekipo, selektor Jure Zdovc pa pravi, da bo treba igrati zbrano in potrpežljivo.

Zoki na očeh ameriških skavtov 

V ameriškem taboru so vljudnostno previdni. Sicer se zavedajo, da so nesporni favoriti, toda opozarjajo, da ima Slovenija vendarle nekaj vrhunskih igralcev. V prvi vrsti Gorana Dragića, ki je zvezdnikom iz lige NBA seveda dobro znan. Kot kaže, bodo kmalu v njej spoznali tudi njegovega mlajšega brata. 

Zoran Dragić ima že od nekdaj ambicije za igranje med najboljšimi na svetu, prav igre na svetovnem prvenstvu v Španiji pa so mu odprle nova vrata. "Zoki" je bojda zanimiv za kar nekaj NBA klubov, vprašanje je le, kateri bo pripravljen odšteti 625.000 dolarjev za odškodnino Unicaji iz Malage, kjer trenutno igra mladi Ljubljančan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.