Šport
969 ogledov

Mišmaš v enem najhitrejših tekov vseh časov

Maruša Mišmaš Zrimšek atletika SP Oregon Profimedia
V noči na četrtek sta tekmovala dva slovenska reprezentanta.

Slovenska rekorderka Maruša Mišmaš Zrimšek je šesti dan svetovnega prvenstva v atletiki v ameriškem Eugenu v finalu enega najhitrejših tekov na 3000 m zapreke v zgodovini zasedla 14. mesto (9:40,78). 

Maruša Mišmaš Zrimšek, šesta na lanskih olimpijskih igrah v Tokiu, je v drugi in zadnji končni odločitvi dneva končala na predzadnjem mestu finalistk.

Naslov je za Kazahstan pritekla v Keniji rojena Norah Jeruto, 8:53,02 pa ni le rekord prvenstev, ampak tretji najboljši čas v zgodovini. Druga je bila Werkuha Getachew z rekordom Etiopije (8:54,61). Bron je prav tako osvojila Etiopijka Mekides Abebe (8:56.08).

Kristjan Čeh Svetovni prvak Šport Fenomenalni Čeh po uspehu kariere pogleduje proti rekordu

Žan Rudolf je v kvalifikacijah teka na 800 m izpadel z 39. časom (1:49,87). Pred tem je četrt ure prek polnoči po slovenskem času zlato odličje na slovesni podelitvi prejel Kristjan Čeh.

V metu diska si je zlato medaljo priborila Kitajka Bin Feng (69,12 m), srebro je pripadlo Hrvatici Sandri Perković, že dvakratni svetovni in olimpijski prvakinji (68,45 m), bron pa je osvojila domačinka Valarie Allman (68,30 m).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice