Šport
18 ogledov

Mišmaševa kot šesta v finale

Maruša Mišmaš 3000 m zapreke EP v atletiki EPA
Maruša Mišmaš se je na evropskem prvenstvu v atletiki v Zürichu uvrstila v finale teka na 3000 m zapreke, ki bo na sporedu v nedeljo.

V predtekmovanju je Maruša Mišmaš dosegla skupno šesti čas (9:51,51), šesta pa je bila tudi v svoji skupini. Uvrstitev v finale je bil tudi cilj 19-letnice iz Grosupljega. V finale se je uvrstilo pet najboljših iz vsake skupine, nato pa še pet najhitrejših po času. Slovenka je tekla v hitrejši skupini in tako ji je tudi šesto mesto zadoščalo za preboj med najboljših petnajst tekačic.

Že pred odhodom v Zürich je Mišmaševa povedala, da so možnosti za finale "povsem realne", sedaj je svoje napovedi suvereno izpolnila. To je bil edini slovenski nastop četrtega dne prvenstva na Letzigrundu.

Švicarko ponesli gledalci

Sprva je Mišmaševa tekla na začelju, štiri kroge pred koncem pa je prešla med vodilne. Tedaj se je izoblikovala skupinica sedmih, ki so si pritekle nekaj prednosti. V zadnjem krogu je bila na čelu četverica, Mišmaševa pa je bila šesta, tik ob za skoraj dve glavi višji Švicarki Fabienne Schlumpf. Slednja je v zaključku ob glasnem bodrenju publike zdržala pritisk obetavne slovenske tekačice in si zagotovila neposredni nastop v finalu. V drugi skupini ni bila nobena hitrejša od Mišmaševe, kar je pomenilo, da se je Slovenka gladko uvrstila v finale, ki bo v nedeljo.

"Preveč tekla levo in desno"

"Med tekom bi morala ostati zadaj in teči bolj umirjeno, tako pa sem malo preveč tekla levo in desno v boju za položaj. Nikoli se nisem posebej pripravljala za teke v gneči in to mi je danes povzročalo kar nekaj preglavic. V zaključku me je zato kar malo pobralo. Ponavadi tudi nisem imela nobenih težav na vodnih ovirah, tokrat pa kar nekaj. Že na prvi sem se zadela v tekmico," je po kvalifikacijah dejala Grosupeljčanka.

Maruša Mišmaš (v ozadju) 3000 m zapreke EP v atletiki | Avtor: EPA EPA
"Ob koncu sem slišala, da so gledalci glasno spodbujali svojo tekmovalko Schlumpfovo. Odločila sem se, da jo držim, da jo v finišu prehitim. Potem pa je me vodna 'ovira' kar ubila in sem jo spustila. Sicer sem se ji pozneje povsem približala. Malo jo je verjetno tudi poneslo, da je tekla pred svojimi navijači. To je bila moja najpomembnejša tekma doslej in tudi edina pomembna letos. Mislim, da bom morala v finalu teči bolj mirno," je še dodala Mišmaševa, ki je junija lani maturirala na viški gimnaziji in jeseni začela študij laboratorijske biomedicine.

3000 m zapreke (Ž), kvalifikacije:

1. S. Kudzelič (Blr) 9.46,89
2. N. Vlasova (Rus) 9.47,31
3. G.-F- Krause (Nem) 9.47,36
...
6. M. Mišmaš (Slo) 9.51,51
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.