Šport
2591 ogledov

Mlada Slovenka v samem zaključku zapravila priložnost za neverjetno senzacijo

Pia Babnik Reševalni pas/Twitter
Pia Babnik je na zadnjih petih luknjah zapravila zmago v JAR.

Sedemnajstletna Ljubljančanka Pia Babnik je na uvodnem turnirju sezone evropske golf turneje v Južnoafriški republiki zasedla peto mesto. To je njen najboljši dosežek na dosedanjih osmih odigranih turnirjih v karieri, ki pa bo imel malce grenkega priokusa, saj je bila pet lukenj pred koncem celo v igri za zmago.

Babnikova je namreč zadnji dan začela kot vodilna igralka 200.000 evrov vrednega turnirja v Cape Townu. V nedeljo je morala odigrati 27 lukenj, saj je bil turnir v soboto prekinjen zaradi dežja. Najbolje je odigrala prav tretji krog; za igrišče s parom 72 je porabila 69 udarcev.

S 73 in 74 udarci v uvodnih dveh dnevih je Babnikova pred zadnjimi 18 luknjami prevzela vodstvo. Po prvih devetih luknjah ga je držala kljub trem izgubljenim udarcem, znova ga je prevzela po 13. luknji, na kateri je naredila drugi zaporedni birdie. Žal je nato sledilo katastrofalnih zadnjih pet igralnih polj.

Ob zgolj enem paru, dveh bogeyjih in dveh dvojnih bogeyjih je krog končala z 78 udarci in zdrsnila na delitev petega mesta s skupnim rezultatom 294 ali šest udarcev nad parom igrišča. Poleg zajetnega kupčka evrov - zmagovalka je prejela 30.000 evrov, Babnikova pa 6300 - je Ljubljančanka izpustila iz rok precej točk, ki jih potrebuje za preboj do okoli 420. mesta na svetu, s katerim bi si zagotovila mesto na olimpijskih igrah v Tokiu. Babnikova je trenutno na lestvici Rolex na 511. mestu.

Četrtič je odprto prvenstvo JAR na igrišču Westlake osvojila domačinka Lee-Anne Pace, ki je bila štiri udarce boljša od mlade Slovenke. Drugo mesto s plus tri je zasedla Nemka Leonie Harm, tretje mesto sta si razdelili Karolin Lampert iz Nemčije ter Nicole Garcia iz JAR (+5), na petem pa sta poleg Babnikove končali Avstrijka Sarah Schober in Francozinja Manon Gidali.

Na prvem turnirju sezone - Ladies European Tour se zdaj seli v Evropo oziroma Italijo - je nastopila tudi Katja Pogačar. 27-letna Ljubljančanka se je uvrstila v rez in na koncu s 311 udarci zasedla 56. mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.