Šport
4665 ogledov

Tako po grozljivi nesreči izgleda Tiger Woods

tiger woods Epa
Ameriški golfist Tiger Woods je objavil prvo fotografijo po hudi prometni nesreči.

Tiger Woods, 15-kratni zmagovalec največjih golfskih turnirjev, se je 23. februarja hudo ponesrečil v prometni nesreči, ki se je zgodila v Ranchos Palos Verdesu v Los Angelesu.

Preiskava je pokazala, da je Woods vozil s hitrostjo od 130 do 140 km/h, kar je botrovalo temu, da je 45-letnik izgubil oblast nad vozilom, ki se je nato večkrat prevrnilo.

Iz močno poškodovanega vozila so ga rešili gasilci in ga zaradi hudih poškodb odpeljali v bolnišnico, kjer je bil urgentno operiran.

tiger woods | Avtor: Epa Epa
Woods, ki je pred nesrečo okreval po operaciji hrbta, je imel več zlomov nog in gležnjev. Z operacijami so oskrbeli več odprtih zlomov desne noge, pri čemer so golenico utrdili s ploščico, gleženj pa z vijaki. Kasneje so Woodsa iz bolnišnice Harbor UCLA premestili v Cedars-Sinai Medical Center prav tako v Los Angelesu.

Preiskovalci so 31. marca, dober mesec dni po nesreči, v izjavi za javnost dejali, da so odkrili vzrok nesreče, a da zaradi vpletenih oseb v prometni nesreči tega ne smejo razkriti. Woods je nato prostovoljno dovolil javno objavo rezultatov preiskave.

"Primarni vzrok nesreče je bila neprilagojena hitrost, ki ni bila varna za razmere na cesti. S takšno hitrostjo ni bilo mogoče izpeljati ovinka. Ocenjena hitrost je bila nekje med 130 in 140 km/h v območju z omejitvijo 70 km/h," je povedal lokalni šerif pristojnega okrožja Alex Villanueva.

tiger woods | Avtor: Epa Epa
Preiskava je ovrgla možnost okvare vozila, prisotnost nedovoljenih substanc ali drugih zunanjih dejavnikov, izkazalo pa se je, da je vozilo tik pred nesrečo še nekoliko pospešilo, kar nakazuje, da naj bi Američan v paniki pomotoma pritisnil stopalko za plin.

Tri tedne zatem je bil hudo poškodovani Woods odpuščen v domačo oskrbo, nadaljevanje njegove kariere pa je za zdaj še pod velikim vprašajem. Najprej ga čaka dolgotrajna rehabilitacija, šele nato po lahko razmišljal o vrnitvi na golf igrišča.

Več kot mesec dni po tem, ko je zapustil bolnišnico, je Woods objavil prvo fotografijo po nesreči. Z nje je razvidno, da je njegova desna noga v precej slabem stanju, pri hoji pa si še vedno pomaga z berglami. 

"Moj teren napreduje bolje kot jaz," je v objavi zapisal drugi najbogatejši športnik vseh časov. "Med rehabilitacijo je lepo imeti zvestega partnerja, človekovega najboljšega prijatelja," je dodal.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tiger Woods (@tigerwoods)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice