Šport
84 ogledov

"Mogoče imam slabo karmo"

nzs Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca se je vrnila iz Dohe, kjer je v spremenjeni postavi izgubila z 0:1 proti Katarju. Selektor Srečko Katanec je bil po tekmi po eni strani zadovoljen z ustvarjanjem priložnosti, po drugi pa jezen zaradi slabe realizacije - in tudi karme.

"Ne vem, kaj je v Katarju, da spet nismo dosegli zadetka. Že takrat, ko sem bil selektor Združenih arabskih emiratov in smo tu igrali na azijskem prvenstvu, ne bi dali gola sto let, pa čeprav smo igrali bolje kot mi včeraj. Ne vem, ali je to kaj povezano z mano, ali sem v Katar prinesel kako slabo karmo, sem jim mogoče kdaj storil kaj hudega ... Ne vem, res," je po dvoboju dejal Srečko Katanec.

Ta je v svojem zadnjem mandatu izbrano vrsto vodil na devetih prijateljskih tekmah. Na teh je slavil na dveh, izgubil pa na sedmih tekmah. Na teh sedmih njegovi izbranci tudi niso dosegli zadetka. Proti BiH so izgubili z 0:3, proti Finski z 0:2, tako kot tudi proti Alžiriji, Urugvaju in Argentini, proti Kolumbiji in Katarju pa z 0:1.

Če je igra všečna, priložnosti so, zadetkov pa ne, kako popraviti realizacijo? "To ni v moji domeni. Jaz moram poklicati najboljše in najboljši so tu. Res si nisem mislil, da bom po prijateljski tekmi tako jezen. To pa sem zaradi samih igralcev. Ker bi to morali zmagati. Je pa nogomet zahteven. Če bi lahko sprintali 90 minut, potem bi bilo enostavno. Ampak tega ne zmore nihče. Treba je sestaviti enajsterico in v danem trenutku vedeti, kako se obnašati," poudarja Katanec.

V uteho jim je petkova kvalifikacijska zmaga s 6:0 proti roko na srce skromnemu San Marinu. Proti amaterjem z Apeninskega polotoka težav z realizacijo ni bilo, vsaj tako očitnih. "Če bo tako, da bo šlo v kvalifikacijah vse v mrežo, na prijateljskih pa ne, potem naj kar ostane tako. Nogomet pa ne izbira trenutkov, vsakič mora biti energija prava. Tudi v Katarju smo si želeli zmagati, da bi pozitivno končali ta cikel dveh tekem. Gremo pa vseeno z optimizmom naprej, vsaj kar zadeva samo igro," pa meni Aleš Mertelj.

Slovenski nogometaši bodo naslednjič na igrišču 14. junija, ko jih čaka kvalifikacijska tekam za evropsko prvenstvo 2016 proti Angliji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.