Šport
17 ogledov

"Morate se boriti za odličje"

Ranko Žeravica Saša Despot
Legenda. Ranko Žeravica verjame, da Slovenija spada med favorite EP v košarki.

Košarka. "Že na prvi tekmi z Ukrajino je bil odnos igralcev izjemen, zdaj je nekoliko padel, a pričakujem, da se bo na evropskem prvenstvu (EP) znova dvignil. Menim, da je odnos padel, ker igralci že razmišljajo o tekmovanju. Vse te zmage ni za podcenjevati, tekmeci so bili vredni pozornosti. Menim, da se Slovenija mora boriti za odličje," je dejal sloviti strateg, ki je Jugoslavijo na svetovnem prvenstvu leta 1970 popeljal do zlata.

Zadnji čas

"To je zadnji čas, da se košarka v Sloveniji znova dvigne. Ko gledam rezultate Olimpije, ne morem biti zadovoljen. Kar naenkrat ni več med evropsko elito. Zgrajena je ena od najlepših dvoran v Evropi, pri tem pa ni rezultatov. To je vzrok za skrb," pravi srbski strokovnjak, ki ni najbolj navdušen nad delom trenerjev: "Pozabili so, da je košarkar najpomembnejši. Poudarjajo taktiko, trener je po njihovem mnenju večji od ekipe, ne zavedajo se, da lahko taktiko in dober rezultat uresniči le igralec." Pogreša prave zvezde: "Če bo kdo dal navaden koš, se publika ne bo odzvala, ko pa boš sam krenil proti peterici in dosegel koš kot nekoč Ivo Daneu, bodo vsi vstali. Navijači zahtevajo zvezde, hitrejšo košarko, trenerji pa menijo drugače. V vseh športih je najbolj napredovala hitrost igre. Prihodnost košarke vidim v več protinapadih. Met iz igre je slab, iz protinapada pa je skoraj nemogoče zgrešiti. Tudi centri ne zadevajo več toliko. Obstajajo ekipe, ki na tekmo skočijo tudi 12-krat v napadu, a tega potem ne izkoristijo. Zakaj potem sploh skačeš?"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.