Šport
3 ogledov

''Moški bi morali igrati na tri nize''

viktorija azarenka Reuters
Belorusinja Viktorija Azarenka je prepričana, da bi morali moški na turnirjih za grand slam igrati na dva dobljena niza.

Viktorija Azarenka je ponudila preprosto rešitev, kako bi se izognili zapletom zaradi razlik med denarnimi nagradami v moški in ženski konkurenci.

Tenisači v povprečju zaslužijo več kot tenisačice, eden izmed glavnih razlogov pa je, da moški na turnirjih za grand slam igrajo na tri dobljene nize, medtem ko ženske le na dva.

''Veliko se je govorilo o tem, da bi tudi ženske igrale pet nizov. Mislim, da govorim v imenu vseh, ko rečem, da smo pripravljene pristati na to. Toda menim, da je lahko pet nizov zelo zahtevnih za urnik. Po mojem mnenju bi morali moški igrati na tri nize. To bi bilo bolj zanimivo,'' je povedal druga igralka sveta.

O pereči temi je lani spregovoril nekdanji tenisač Andy Roddick, ki meni, da ideja sploh ni slaba. ''Ideji ne bi nasprotoval. Obe možnosti imata svoje argumente. Kar zadeva navijače in TV prenose, bi bilo lažje, saj bi imeli jasnejši časovni okvir. Vse je odvisno od tega, kaj si želijo navijači. Naše mnenje je pogosto sekundarno temu, kaj lahko prodajo,'' je povedal Američan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.