Šport
61 ogledov

Karlović pri 34-ih še vedno raste

ivo karlović EPA
Hrvaški tenisač Ivo Karlović se ne bo kar tako poslovil od naziva najvišjega tenisača na svetu, potem ko je Američan John Isner svojo uradno višino spremenil v 208 centimetrov.

Hrvat Ivo Karlović je bil z 208 centimeri najvišji tenisač, ki je kdajkoli zaigral v teniški karavani ATP. Hrvaški velikan pa je pred nekaj meseci dobil konkurenco. Po najnovejših podatkih naj bi bil 208 centimetrov visok tudi Američan John Inser, čigar uradna višina je prej znašala dva centimetra manj.

iva karlović | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Karlović se nazivu najvišjega tenisača ne bo odrekel brez boja, zato je med turnirjem v Moskvi opravil uradno merjenje. ''Zaradi nove višine Johna Isnerja, sem moral ponovno preveriti svojo. Kdo bi si mislil? Fant je velik 211 centimetrov,'' je na Twitterju zapisal Karlović.

Pri merjenju zmagovalca petih ATP turnirjev je sodelovalo pet ljudi, ki so uradno potrdili višino 34-letnega veterana. ''Ne vem, kdaj sem zrasel. Morda so me raztegnili v bolnišnici,'' se je pošalil Karlovič, ki se je julija zdravil zaradi virusnega meningitisa.

Karlović že celotno kariero s pridom izkorišča svojo višino, ki mu pomaga pri doseganju neubranljivih začetnih udarcev. Hrvat je lastnik najhitrejšega servisa na ATP touru (251km/h), njegov dosežek pa sta na turnirjih serije Challenger izboljšala le dva tenisača: Francoz Albano Olivetti (257km/h) in Avstralec Samuel Groth (263km/h).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.