Šport
22 ogledov

''Nisem vedel, kako mi je ime''

ivo karlović EPA
Hrvaški tenisač Ivo Karlović je prebolel virusni meningitis in se v zmagovitem slogu vrnil v karavano ATP.

Visokorasli Hrvat Ivo Karlović je moral aprila v bolnišnico, saj naj bi ga zadela možganska kap. Pozneje se je izkazalo, da tenisač boleha za virusnim meningitisom.

208 centimetrov visoki Hrvat se je na teniška igrišča vrnil v ameriškem Newportu, kjer se je udeležil travnatega turnirja Hall of Fame Tennis Championship. V prvem krogu je v dveh nizih premagal Francoza Edouarda Roger-Vasselina, v drugem pa je potreboval tri nize za zmago proti Kanadčanu Vasku Pospisilu. Za uvrstitev v polfinale se bo pomeril z 206 centimetrov visokim Američanom Johnom Isnerjem.

''Zbudil sem se in moja roka je bila otrpla''

Karlović je bil aprila doma v Miamiju, kjer se je pripravljal na nastop na turnirju serije challenger v Sarasoti, ko so se začeli pojavljati simptomi. ''Zbudil sem se in moja roka je bila otrpla. Žena me je nekaj vprašala, vendar se ne spomnim, kaj. Govoril sem nerazločno, zato je poklicala rešilce. Dobil sem injekcijo in počutil sem se bolje. Nato sem dobil glavobole in začel bruhati. Odpustili so me po eni uri, zvečer pa sta se bolečina in otrplost spet pojavili. Počasi sem izgubljal zavest. Vrnil sem se v bolnišnico. Ne vem, kaj se je dogajalo potem,'' je povedal Karlović, ki so mu diagnozo postavili šele čez nekaj dni.

''Dolgo sem bil v nezavesti''

''Zdravnik niso vedeli, ali bom povsem okreval. Dolgo sem bil v nezavesti. Nisem vedel, kako mi je ime ali katero leto je. Zelo me je bolelo. Moja desna roka in obraz sta bila otrpla. Glavoboli so trajali deset dni. Po nekaj dneh sem se spomnil svojega imena in otrplost je izginila,'' je dodal 34-letni veteran, ki je v karieri osvojil štiri ATP-turnirje.

''Po enem mesecu sem se odpravil na igrišče. Nisem vedel, ali se bom lahko vrnil, zato se zdaj dobro počutim, saj nisem pod stresom. To je bonus. Vsak dan, ko igram obračun, je kot bonus. Ne bojim se več. Cilj je, da ostanem zdrav in tekmujem. Zabavam se,'' je sklenil hrvaški tenisač.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.