Šport
19 ogledov

Hrvaški reprezentanci pomahal v slovo

ivo karlović EPA
Hrvaški teniški igralec Ivo Karlović se je odločil za dokončno slovo reprezentančnemu dresu. Triintridesetletnik, ki je bil znan po najhitrejšem servisu v svetovni teniški karavani, tako prihodnje leto ne bo nastopil v dvobojih Hrvaške v prvem krogu proti Italiji v svetovni skupini.

Karlović – s svojimi 208 centimetri velja za enega najvišjih tenisačev – je v karieri vpisal štiri turnirske zmage in se namerava v prihodnosti še bolj posvetiti svoji profesionalni teniški karieri. Trenutno sicer zaseda stoto mesto na svetovni jakostni lestvici ATP, najvišje pa je bil uvrščen na 14. mesto 18. avgusta 2008. Hrvaška, za katero je igral tudi Karlović, je letos v Davisovem pokalu v svetovni skupini izgubila v četrtfinalu z Argentino.

ivo karlović | Avtor: EPA EPA
"Po 12 letih nastopanja za hrvaško reprezentanco v Davisovem pokalu je napočil čas za slovo izbrani vrsti. Kmalu bom star 34 let in se moram še bolj osredotočiti na kariero in nastope na touru, če želim še nadaljevati teniško kariero brez nevarnosti večjih poškodb, kar pa mi v zadnjem času ni šlo najbolje od rok. S svojo odločitvijo sem že seznanil selektorja Željka Karana in on jo je sprejel. Hrvaška reprezentanca je tudi brez mene v njenih vrstah dovolj kakovostna za doseganje dobrih rezultatov v svetovni skupini. Fantom želim vse najboljše na bližnjem srečanju proti Italiji, prepričan sem, da bodo na tem izpitu uspešni. Bil sem in bom njihov največji navijač," je sporočil Karlović, ki je imel v preteklosti precej burne odnose s hrvaško teniško zvezo. Odnosi so bili na najnižji ravni pred poletnimi olimpijskimi igrami pred štirimi leti v Pekingu, ko je nastop za hrvaško olimpijsko reprezentanco zavrnil v zadnjem trenutku kar z SMS-sporočilom.

Nekdanji rekorder

Karlović je do letošnjega maja veljal za najhitrejšega izvajalca servisa na svetu, ko je na dvoboju Davisovega pokala marca 2011 proti Nemčiji žogico udaril s hitrostjo 251 km/h. Rekord mu je vzel avstralski teniški igralec Samuel Groth, ki je na challengerju v Busanu poskrbel za najhitrejši servis. Groth je žogico serviral s hitrostjo 263 km/h.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.