Šport > Moto športi
35 ogledov

17-letni dirkač podlegel poškodam

superbike motor EPA
Umrl je 17-letni dirkač Mohamad Izzat Mohamad Abdul. ki je na treningu v Sepangu do smrti povozil delavca ob progi.

Potem ko je v soboto, slabi dve leti po tragični smrti italijanskega motociklista Marca Simoncellija, na malezijskem dirkališču Sepang prišlo do nesreče, v kateri je umrl delavec ob progi, je danes poškodbam podlegel tudi 17-letni dirkač Mohamad Izzat Mohamad Abdul. Slednji je na treningu z veliko hitrostjo zbil Satisha Suppiaha ob progi.

Na sobotnem treningu za malezijsko super serijo je dirkač zbil uradnika ob progi, ki so ga prepeljali v bolnišnico Putrajaya, kjer je podlegel poškodbam, so sporočili organizatorji.

Štiriinštiridesetletni Satish Suppiah je mahal z zastavo, s katero je označil konec treninga motociklističnega razreda do 250 ccm, ko ga je z veliko hitrostjo zadel 17-letni Mohamad Izzat Mohamad Abdul. Ta je padel in so ga morali zaradi notranjih krvavitev v bolnišnici operirati. Njegovo stanje so zdravniki opisali kot kritično, danes pa je mladi dirkač poškodbam podlegel.

V Sepangu je 23. oktobra 2011 na predzadnji dirki SP po hudi nesreči preminil Italijan Marco Simoncelli. Padel je v drugem krogu, nato je z motociklom zdrsnil po stezi, vanj pa sta trčila Valentino Rossi in Colin Edwards.

Letošnja velika nagrada Malezije je na programu 13. oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.