Šport > Moto športi
68301 ogledov

Alonso obiskal Schumacherja, nastal je ganljiv prizor

alonso Profimedia
Izkušeni španski veteran Fernando Alonso se je opravičil sinu sedemkratnega svetovnega prvaka.

Mick Schumacher je s 14. časom v soboto vpisal svoj najboljši kvalifikacijski dosežek doslej, a so sanje o odmevnem rezultatu splavale po vodi že v drugem krogu, ko je v novinca trčil precej izkušenejši dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso.

Španski veteran je bil zaradi napake kaznovan s pribitkom petih sekund. Schumacherja je po trku zavrtelo, kar ga je stalo več mest, v nadaljevanju pa ni več uspel izboljšati svoje uvrstitve. Dirko je končal na 19. mestu.

Alonso je po dirki v paddocku pristopil k novincu in se mu opravičil, nakar sta se tudi prijateljsko objela.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Želel sem se mu opravičiti za trk. Poskušal sem prehitevati, vendar je bila vidljivost na razmočeni stezi zelo slaba. Imela sva smolo. Na žalost nisva uspela izkoristiti dobrega izhodišča. Sprejmem kazen. Žal mi je za nesrečo," je dejal 40-letnik, ki se je v dirko podal s sedmim časom kvalifikacij.

Povedal je še, da ga ob pogledu na priimek Schumacher prevejajo prijetni občutki, saj ga Mick močno spominja na očeta, s katerim sta pred 15 leti bila hude bitke na stezi. Schumacher, ki je s poskočnim konjičkom osvojil pet zaporenih naslovov, je moral v zadnjih dveh sezonah pri Ferrariju priznati premoč Alonsu.

"Michael je bil zelo dober do mene. Med nama je bilo veliko medsebojnega spoštovanja. Vedno mi je dal občutek, da je vesel mojih uspehov in da moram uživati v naslovu," je spomine obujal Alonso in dodal, da je Mick izrezan oče.

"To, da je Mick v F1, je res nekaj posebnega. Zelo me spominja na očeta. Po telesni govorici, obrazni mimiki, tako rekoč po vsem. Prav tako ima enako okrajšavo priimka na zaslonu. To se mi zdi zelo ganljivo. Všeč mi je, ima dober stil, vesel sem, da je v formuli 1. Želim si samo, da bi kmalu sedel v bolj konkurenčen dirkalnik," je sklenil Alonso.

schumacher alonso | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice