Šport > Moto športi
2701 ogledov

Američanu milijon, Gajser nastopil le enkrat

Tim Gajser Hondaproracing.com
Slovenski motokrosist Tim Gajser je konec tedna nastopal na prestižni dirki v superkrosu v ameriškem Las Vegasu.

Na pokalu Monster Energy je zmago slavil Američan Marvin Musquin, Slovenec Tim Gajser pa je nastopil samo v prvi od treh voženj in bil na koncu 22.

Na dirki v stadionskem motokrosu, ki v ZDA velja za enega od vrhuncev sezone, je Musquinu uspel podvig. Postal je prvi dirkač po Ryanu Villopotu leta 2011, ki je dobil vse tri vožnje, kar mu je prineslo dodatno nagrado - milijon dolarjev, ki so jo prireditelji namenili vozniku ob takšnem uspehu.

S tremi drugimi mesti se je skupnega drugega mesta razveselil njegov rojak Jason Anderson, tretji je bil še en Američan Dean Wilson.

Gajser si je nastop na tej dirki, lani se mu je moral odpovedati zaradi poškodbe, postavil kot enega od ciljev oziroma želja v sezoni, a na preizkušnji v Las Vegasu ni imel sreče. Vozil je le v prvi vožnji, v kateri je odstopil po šestem krogu, ko je bil na petem mestu, na koncu je imel 19. dosežek, na naslednjih dveh vožnjah pa ga nato ni bilo na startu. Podobna usoda je doletela tudi ameriškega zvezdnika motokrosa Elija Tomaca, tudi on je končal le prvo vožnjo, nato pa ni več dirkal.

Tim Gajser VN Indonezije MXGP Pokal narodov Šport Slovenci zadovoljni z zaključkom sezone
Komentarjev 1
  • Puck912 16:26 15.oktober 2017.

    Marvin Musquin je Francoz in ne Američan.