Šport > Moto športi
166 ogledov

Gajser za konec drugi, Cairoli že na "počitnicah"

Tim Gajser Hondaproracing.com
Tim Gajser je v skupnem seštevku zadnje dirke letošnjega prvenstva MXGP pristal na drugem mestu. Svetovni prvak Antonio Cairoli je bil šele 15.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na zadnji dirki sezone svetovnega prvenstva v francoskem Villars sous Ecotu osvojil drugo mesto. Končal je sicer z enakim številom točk kot zmagovalec Jeffrey Herlings, a je odločala boljša druga vožnja Nizozemca. Tretji je bil Britanec Max Anstie, dirko je na 21. mestu s točkami končal tudi Jernej Irt.

Tako Herlings kot Gajser sta težko francosko dirko, kjer so se dirkači borili z blatom in dežjem, končala s 45 točkami za prvo in tretje mesto, Slovenec je dobil prvo vožnjo elitnega razreda MXGP, Nizozemec pa drugo. Anstie je na tretjem mestu zbral 40 točk.

"Start je bil res dober, potem sem skrbno izbral pravo linijo, to je bilo bistveno na tem terenu. Super, upam, da bo šlo podobno tudi v drugo," je bil Gajserjev prvi odziv po slavju v prvi vožnji, ko se je s pozdravi spomnil tudi trenerja in očeta Bogomirja. Ta je sinovo preizkušnjo tokrat spremljal od daleč, iz bolniške postelje, kjer še okreva po padcu na treningu.

Uspešen je bil na zadnji dirki sezone tudi drugi slovenski udeleženec Jernej Irt, 18. mesto v prvi in 20. mesto v drugi vožnji sta mu prinesli skupno 21. mesto in štiri točke za SP.

Skupno je SP Gajser končal na petem mestu, zbral je 530 točk. Svetovni prvak za sezono 2017 je že pred zadnjo dirko postal Italijan Antonio Cairoli, ki je bil danes sicer šele 15.

Sezona svetovnega prvenstva se je z današnjo dirko končala, dirkače pa čez 14 dni v veliki Britaniji čaka še prestižna preizkušnja za pokal narodov oziroma svetovno ekipno prvenstvo.

Villars-sous-Écot, izidi:

1. vožnja:
1. Tim Gajser (Slo)
2. Romain Febvre (Fra)
3. Jeffrey Herlings (Niz)
...
18. Jernej Irt (Slo)

2. vožnja:
1. Jeffrey Herlings (Niz)
2. Max Anstie (VBr)
 3. Tim Gajser (Slo)
 ...
20. Jernej Irt (Slo)

Skupno na dirki:
1. Jeffrey Herlings (Niz) 45 točk
2. Tim Gajser (Slo) 45
3. Max Anstie (VBr) 40
...
21. Jernej Irt (Slo) 4

Končni vrtsni red v SP (19):

1. Antonio Cairoli (Ita) 722 točk
2. Jeffrey Herlings (Niz) 672
3. Gautier Paulin (Fra) 602
4. Clement Desalle (Bel) 544
5. Tim Gajser (Slo) 530
 ...
37. Jernej Irt (Slo) 10
53. Peter Irt (Slo) 4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.