Šport > Moto športi
8 ogledov

Barrichello obupava, a ne bo odnehal

williams cosworth rubens barrichello EPA
Rubens Barrichello je vse bolj obupan nad Williamsom, a zavrača interpretacijo več medijev, da so njegove besede izpred nekaj dni pomenile, da bo končal kariero.

"Situacija je nemogoča. Ne vem, če bom pod takšnimi pogoji naslednje leto še zraven. V zadnjih mesecih smo na dirke pripeljali nešteto aerodinamičnih delov. Sploh jih nismo mogli dobro testirati. Dirke pač ne moreš uporabljati za testiranja. Vsi smo zmedeni. Veliko je negotovosti," je pred dnevi svoje nezadovoljstvo nad ekipo Williams izrazil veteran v formuli 1 Rubens Barrichello. Iz časov dirkanja pri Ferrariju in tiste sezone pri Brawnu je Barrichello vajen tudi zmag, zdaj pa je vse drugače. Če je lani še uspel zbrati 47 točk, ima po 11 dirkah te sezone vsega štiri točke (dve deveti mesti).

Zgornje besede je več svetovnih medijev interpretiralo kot Brazilčevo predajo in napoved konca kariere. A temu ni tako, zdaj sporoča Rubinho: "Berem, da želim nehati z dirkanjem. Mi gre prav na smeh. Rad bi dirkal še naprej. Delal bom še bolj trdo, da bomo imeli za naslednjo sezono boljši dirkalnik. Problemi obstajajo, a jih skušamo rešiti. Williams me potrebuje kot jaz potrebujem njih." Kakšna druga opcija za dirkača, ki je kot edini v zgodovini presegel mejo 300 odpeljanih VN, niti ne obstaja. Sezona 2012 bo zanj že 20. v tem elitnem dirkaškem tekmovanju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.