Šport > Moto športi
19 ogledov

Vettla druga mesta ne zadovoljijo več

razočarani sebastian vettel red bull EPA
Se še spomnimo, kako je v prvi polovici lanske sezone Sebastian Vettel delal napake? Komajda. Z izjemo VN Koreje od septembra dirka brezhibno. Letos le enkrat ni bil na stopničkah. Tako zrel, pa star šele 24 let. "Vsakič hočem zmagati!" Tako se je razvadil, da mu še drugo mesto ni več dovolj. "Če si drugi, to ni katastrofa," mu pove šef.

Več kot 80 točk prednosti Sebastiana Vettla in več kot sto  ekipe Red Bull pred zasledovalci. Ekipa prvakov gre lahko na poletne počitnice brez skrbi. Ali pa tudi ne! Zadnje tri dirke so brez zmage, McLaren jih je prehitel, Ferrari ujel, a ker so srebrni in rdeči naredili nekaj napak, se prednost letos zelo zanesljivega Nemca ni pretirano zmanjšala. A ker Vettlu ne gre le za drugi naslov prvaka, zmagati želi na vsaki dirki, ekipo spodbuja, da se morajo vrniti na stara pota in zato do VN Belgije izboljšati dirkalnik. "Ko dirkam, ne razmišljam o prvenstvu, v mislih imam le, kako zmagati. Do konca sezone je še veliko dirk. Še vedno sem zelo lačen zmag. Vsakič hočem zmagati!"


vn nemčije 2011 vettel | Avtor: EPA EPA
"Trenutno so dirke zelo tesne med tremi moštvi, a Sebastian gre na poletni odmor s šestimi zmagami, štiri drugimi mesti in enim četrtim. Na prvem startnem mestu smo bili na prav vsaki dirki. To je niz samih fantastičnih rezultatov," prvo polovico sezone povzema vodja Red Bulla, Christian Horner. "Sezona je še dolga. Odločeni smo, da se vrnemo s polnimi baterijami in v pravi formi." Horner dodaja, da ve, kaj morajo storiti, da se vrnejo na zmagovita pota. "Naš cilj je, da zmagamo na vsaki dirki. Na zadnjih dveh dirkah smo se marsikaj naučili in na podlagi tega bomo razvijali dirkalnik."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.