Šport > Moto športi
12 ogledov

Button: "Enkrat bi rad zmagal na suhem"

jenson button 2011 vn madžarska zmaga EPA
"Rad bi enkrat zmagal dirko na suhem," je v smehu dejal zmagovalec VN Madžarske Jenson Button (McLaren). Njegov ekipni kolega Lewis Hamilton, ki je dolgo vodil, je pošteno priznal poraz, a dejal: "Občutek imam, da sem ekipo pustil na cedilu."

"Čudovita dirka! Popolna 200. VN. In prav tukaj, kjer sem zmagal prvič. Nocoj si bom dal duška," se je zmage na VN Madžarske, 11. dirki letošnje sezone formule 1, veselil Jenson Button (McLaren). Zmagal je drugič letos, 11. v karieri. Da za vodilnim v skupnem seštevku Sebastianom Vettlom (Red Bull) zaostaja za sto točk, se ni posebej obremenjeval. "To je bila ena najbolj zabavnih dirk. Bi pa rad enkrat zmagal dirko na suhem," je dejal v smehu. Tudi tista prva zmaga iz sezone 2006 je bila v podobnih dežno-suhih razmerah in pa denimo letošnja v Montrealu. Prvak iz sezone 2009 je vnovič dokazal, da ima šesti čut za pravo izbiro pnevmatik. "Ekipa mi je rekla, da gremo na intermediate, kar je bilo zame veliko presenečenje. Osebno sem menil, da ni prava izbira. Pogumno sem vztrajal na slicksih in to je bila prava odločitev."

Je pa ekipa tako na led speljala Lewisa Hamiltona (McLaren), najhitrejšega na dirki, ki pa je v zaključku moral na tri nepredvidene postanke in tako končal na četrtem mestu. Razloga, da se je fantastična dirka za Hamiltona spremenila v katastrofo, sta bila dva - zavrtel se je, pa še radijska zveza z ekipo mu ni dobro delovala. "Jaz sem lahko slišal inženirje, oni pa mene niso. Spraševal sem jih za informacije, a ker me niso slišali, nisem dobil odgovora. Tako smo težko sprejemali prave odločitve." Pošteno pa je priznal dirkaško napako. "Prednja leva pnevmatika je bila iztrošena, in ko sem zapeljal široke prek robnika šikane, me je zavrtelo. Moja napaka." Ker je takrat s steze izrinil Paula di Resto (Force India), je dobil še kazensko vožnjo skozi bokse. "Nisem ga videl, moram se mu opravičiti. Dobil sem kazen, nisem bil presenečen."


Zanimivo, da Hamilton po dirki vendarle ni bil posebno razočaran, pa čeprav se je njegov zaostanek za Vettlom znova povečal - na 88 točk. Prvenstvo je vse bolj trdno v Vettlovih rokah. Trenutno drugouvrščeni Mark Webber (Red Bull) zaostaja za 85 točk. "Čestitke Jensonu, ki je pritiskal kot nor. Na koncu je zmagal boljši," je še dejal Hamilton in se po dirki z ekipnim kolegom veselil njegove zmage. "Seveda pa bi bilo lepše, če bi dosegli dvojno zmago. Občutek imam, da sem ekipo pustil na cedilu, a saj bom vrnil udarec na naslednji dirki." Ta sledi šele čez štiri tedne v Belgiji, saj gre karavana formule 1 na počitnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.