Šport > Moto športi
10 ogledov

Prekršili pravilo, da bi Vettel osvojil pole

formula hungaroring trening 2011 sebastian vettel
1/12
EPA
V prvem in drugem delu kvalifikacij sta bila najhitrejša McLaren in Ferrari, Lewis Hamilton je vodil tudi v finalnem delu, a Sebastian Vettel (Red Bull) je hitreje odpeljal drugi finalni poskus in za 163 tisočink premagal Hamiltona. Red Bull je na polu dvanajstič zapored.

Sebastian Vettel (Red Bull) noče in noče predati naslova kralja kvalifikacij. Tudi na VN Madžarske bo startal s prvega startnega mesta. Za aktualnega prvaka je to osmi pole position v sezoni 2011, za njegovo moštvo Red Bull pa 12. zaporedni. V izdihljajih finalnega dela kvalifikacij je odpeljal za približno dve desetinki hitrejši čas kroga od Lewisa Hamiltona in Jensona Buttna (oba McLaren). Ferrarija sta zaostala za pol sekunde, prvič letos pa je bil Felipe Massa pred Fernandom Alonsom. Da pa Red Bull vendarle ni več tako zelo dober, kot je bil v prvi polovici sezone, dokazuje le šesti čas Marka Webbra. Nico Rosberg (Mercedes), Adrian Sutil (Force India) in Michael Schumacher (Mercedes) na mestih od sedem do devet prvi šesterici niso bili niti blizu.


S časom 1:21,578 je prvi del kvalifikacij dobil Alonso, sledila pa sta mu Hamilton in Vettel. Prvih šest je bilo v razmiku vsega sedmih desetink, kar napoveduje zelo tesno dirko. Velik napredek srebrnih in rdečih sta v drugem delu kvalifikacijskega treninga pokazala Alonso in Button, prvi s časom 1:20,262, drugi pa s časom 1:20,578. Z uvrstitvijo v finalni del je navdušil Sergio Perez (Sauber), Paul di Resta (Force India) je na 11. mestu le za desetinko zgrešil prvo deseterico, znova pa sta razočarala dirkača Renaulta (12. in 14.). Perez v finalu ni dirkal, saj bržkone ni imel možnosti za kaj več od 10. mesta in je tako raje prihranil en komplet pnevmatik. Dirka bo dolga in vroča. Start na Hungaroringu v nedeljo ob 14. uri.

Red Bull prekršil policijsko uro

Dokaz, da ekipo Red Bulla ob vse boljši konkurenci skrbi: prekršili so tako imenovano policijsko uro. Med drugo uro in osmo uro zjutraj so prepovedana kakršnakoli dela na dirkalniku, Red Bullovi mehaniki in inženirji pa so delali dolgo v noč na soboto. Kazni ni bilo, saj vsaka ekipa lahko štirikrat na sezono to pravilo prekrši. Očitno se jim je obrestovalo. Ne le, da je Vettel na polu, s časom 1:21,168 je bil najhitrejši že na sobotnem dopoldanskem prostem treningu. Z manj kot pol sekunde zaostanka so mu sledili Alonso, Button in Webber, medtem ko je Hamilton z zaostankom kar sekunde in pol dosegel sedmi čas. Pred slednjim sta bila še Massa in Rosberg.

"Fantje so ponoči trdo delali, bolj malo so spali. S tem rezutatom sem se jim na najboljši način zahvalil," se je prvega startnega mesta veselil Vettel. "Povrnila se mi je samozavest. V dirkalniku se počutim bolje in komaj čakam dirko." Odločitev, da prekršijo policijsko uro, je bila prava, je še dejal Vettel. "Mislim, da so v hotel prišli ob petih zjutraj. Takoj ko sem zjutraj sedel v dirkalnik, sem začutil spremembo."


VN Madžarske, Hungaroring, kvalifikacije:

1. Sebastian Vettel (Red Bull Renault) 1:19,815
2. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) +0,163
3. Jenson Button (McLaren Mercedes) +0,209
4. Felipe Massa (Ferrari) +0,535
5. Fernando Alonso (Ferrari) +0,550
6. Mark Webber (Red Bull Renault) +0,659
7. Nico Rosberg (Mercedes) +1,283
8. Adrian Sutil (Force India Mercedes) +1,430
9. Michael Schumacher (Mercedes) +2,092
10. Sergio Perez (Sauber Ferrari) brez časa

11. Paul di Di Resta (Force India Mercedes)
12. Vitalij Petrov (Renault)
13. Kamui Kobajaši (Sauber Ferrari)
14. Nick Heidfeld (Renault)
15. Rubens Barrichello (Williams Cosworth)
16. Jaime Alguersuari (Toro Rosso Ferrari)
17. Pastor Maldonado (Williams Cosworth)

18. Sebastien Buemi (Toro Rosso Ferrari)
19. Heikki Kovalainen (Lotus Renault)
20. Jarno Trulli (Lotus Renault)
21. Timo Glock (Virgin Cosworth)
22. Vitantonio Liuzzi (Hispania Cosworth)
23. Daniel Ricciardo (Hispania Cosworth)
24. Jerome d'Ambrosio (Virgin Cosworth)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.