Šport > Moto športi
36 ogledov

Dve leti po nesreči: "Okrevanje kot zmaga"

avtomoto 2009 top fotke leta Felipe Massa Žurnal24 main
"Po nesreči sem ostal nekaj časa v Budimpešti in počasi okreval. Zame je bila to kot zmaga in tukajšnji ljudje so se čutili del te zmage," je dve leti po grozljivi nesreči na VN Madžarske ob povratku na Hungaroring spomine obujal Felipe Massa (Ferrari).

Felipe Massa (Ferrari), ki je letos ostal povsem v senci mnogo hitrejšega ekipnega kolega Fernanda Alonsa, je na Hungaroringu le deležen nekaj več pozornosti. Dve leti nazaj je bil na VN Madžarske v življenjski nevarnosti, potem ko mu je med vožnjo z vso silo v čelado priletel del vzmeti z dirkalnika, ki je vozil pred njim. Morda bi si mislili, da se na Hungaroring ne bo maral vračati, pa ni temu tako. Dirka je postala njegova druga domača, saj so ga Madžari vzeli za svojega in ga že v četrtek ob prihodu na stezo bučno pozdravili. Sam pa se je odpravil v bolnišnico, kjer so ga zdravili. Še enkrat se je želel zahvaliti zdravnikom, ki so ga rešili.


felipe massa 2011 hungaroring ferrari | Avtor: EPA EPA
"Na tej poti res uživam, pa čeprav sem imel tukaj vedno kakšne težave. Leta 2009 nesreča. Lani mi je šlo še najbolje, ko sem bil četrti. Upam, da lahko letos končam na stopničkah, morda celo zmagam. Sem se rad vračam, saj imam tukaj veliko navijačev. Obiskal sem zdravnika, ki me je operiral. Nikoli ne bom pozabil, kaj je naredil zame," je na četrtkovi novinarski konferenci pred 11. dirkaških vikendom v sezoni 2001 razlagal brazilski dirkač, ki je bil na zadnjih treh dirkah vselej peti, kar je tudi njegova najboljša uvrstitev letos (v skupnem seštevku ima 62 točk, torej več kot pol manj od Alonsa). "Fernando je pač boljši, s tem nimam težav. Upam, da bom tudi sam lahko postal tako hiter. Delam na tem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.