Šport > Moto športi
15 ogledov

Button: "Red Bull bi moralo skrbeti"

vn madžarske start vettel hamilton 2011 EPA
Preverili smo, kako po 11 dirkah sezone kaže tekmecem premočno vodilnega Red Bulla. McLaren je bil na zadnjih dveh dirkah hitrejši in jih opozarja, naj se bojijo. Ujel jih je tudi Ferrari. Povsem druga zgodba pa sta Mercedes in Renault, ki sta vse slabša.

"Lahko se kosamo z Red Bullom"

Po drugi zaporedni zmagi McLarna je Jenson Button prepričan, da lahko vodilno moštvo Red Bull resno skrbi. "Na dirkah smo zelo hitri, napredek pa smo naredili tudi na kvalifikacijah. Lepo je, da se kosamo z Red Bullom. Moralo bi jih skrbeti." Res je, a le za zmage na preostalih osmih dirkah sezone (naslednja je VN Belgije zadnji avgustovski konec tedna), ne pa tudi za naslov prvaka, saj njihova prednost v moštvenem seštevku kot tudi prednost Sebastiana Vettla v dirkaškem ostaja ogromna. "Dobili smo tri od zadnjih petih dirk, a bitka za prvaka zame še naprej ostaja težka. Toda predaje ne bo. Grem dirko za dirko. Na točkovanje ne gledam."

formula vn madžarske 2011 button michibata | Avtor: EPA EPA
"Spa je zelo drugačna steza od Hungaroringa, a verjamem, da bomo tudi za njo imeli dober paket. Komaj čakam, da preizkusim nadgradnje, ki se obetajo, in upam, da se bomo z njimi lahko borili za novo zmago. Moralo bi nam iti dobro," zatrjuje Button. McLaren bi z naslednjimi izboljšavami namreč rad postal bolj konkurenčen tudi na hitrih stezah, kakršni sta Spa in Monza, ki sledita.


Ferrari ima dve težavi

Optimizem je zrasel tudi v taboru Ferrarija, a ti se še naprej ukvarjajo z dvema težavama - prepočasni so na finalnem delu kvalifikacij, na dirki pa imajo težave z ogrevanjem pnevmatik na hladni stezi. "Časi v tretjem delu kvalifikacij še vedno niso taki, kot si jih želimo," poudarja vodja moštva, Stefano Domanicali. "Naš ritem na dirki ni slab, a hladno vreme je bilo na zadnjih dirkah povsem na strani McLarna."

V Maranellu prav tako ne želijo podpisati predaje. "Samozavesten sem in prepričan, da bomo po poletnem odmoru dosegli nekaj odličnih rezultatov. Če ne bi bilo Vettla, bi bilo prvenstvo povsem odprto. Še naprej se bomo borili, vse dokler bomo matematično še v igri za naslov."

Razočaranja sezone

Ob Felipeju Massi (Ferrari), ki je edini iz trojice za zmage konkurenčnih ekip še brez stopničk, sta največji razočaranji sezone Mercedes in Renault. Eno četrto mesto Michaela Schumacherja, dve peti Nica Rosberga in krog zaostanka na nedeljski dirki ni nekaj sprejemljivega za tovarniško ekipo, za ekipo, ki je pod imenom Brawn predlani slavila naslov prvaka. Iz dirke v dirko pa gre slabše Renaultu, ki se ne more več kosati za finale kvalifikacij, kaj šele za točke. Za Belgijo pripravljajo korenite spremembe na dirkalniku. "Če ne bodo delovale, smo v težavah. Upamo na najboljše," je zaskrbljeno s Hungaroringa odhajal vodja Renaulta, Eric Boullier.


Ekipe lahko na dirkalnikih delajo le ta teden, nato pa se tovarne do VN Belgije zapirajo. Od lani so za vse člane ekip obvezne počitnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.