Šport > Moto športi
11 ogledov

Alonso "prvak" najbolj mokrega julija

formula vn madžarske 2011 alonso ferrari EPA
Fernando Alonso (Ferrari) je na treh julijskih dirkah osvojil 58 točk, največ med vsemi. Lahko pa bi jih še mnogo več, če ne bi šlo za "najbolj moker julij v zgodovini formule 1". Pa vendarle Sebastian Vettel (Red Bull) na počitnice odhaja z visoko prednostjo.

Fernando Alonso (Ferrari), ki za Sebastianom Vettlom (Red Bull) zaostaja 89 točk, nas je po VN Madžarske opomnil, kdo je najboljši dirkač meseca julija: "Mislim, da smo lahko samozavestni, da je pred nami dobra druga polovica prvenstva. Julij je bil fantastičen mesec. Sem dirkač, ki je julija osvojil največ točk, in to v trojih različnih razmerah in na zelo različnih stezah. Ekipa je naredila korak naprej, tudi McLaren ga je in tekmovanje je tako postalo bolj zanimivo. Žal julija ni bilo posebej toplo. Upam, da nam bodo temperature konec avgusta in v septembru bolj naklonjene."


Tretje mesto Alonsa in nov polom Felipeja Masse (peti z več kot minuto zaostanka) je za poskočnega konjiča soliden rezultat pred skoraj mesec dni dolgimi počitnicami. "Morda smo pred dirko računali na nekaj več, a tako pač je, saj se zdi, kot da je bil to najbolj moker julij v zgodovini formule 1," je misli strnil vodja ekipe Stefano Domenicali, potem ko je bilo hladno ter mokro in hladno že na VN VB in VN Nemčije. Ferrari za razliko od McLarna v takšnih razmerah nikakor ne more dovolj hitro ogreti pnevmatik. "S tretjim mestom sem zadovoljen, saj sem startal kot peti. Spet sem dobil dve mesti in bil na četrti dirki zapored na stopničkah. Je pa res, da ta konec tedna ni bil tak, kot smo pričakovali, saj ni bilo visokih temperatur," se je ob oceni dirke na Hungaroringu ob vreme obregnil tudi Alonso.


Vettel na počitnice z visokim vodstom

Z mešanimi občutki gre na počitnice tudi Vettel, pa čeprav se zdi njegova prednost vse bolj nedosegljiva. Njegov prvi zasledovalec je številka dve v njegovi ekipi, Mark Webber (85 točk zaostanka). "Z dirko nisem stoodstotno zadovoljen, saj sem začel s pole positiona in imel občutek, da bi lahko zmagal." O tekmecih pa je povedal: "Ferrari in McLaren sta na zadnjih dveh dirkah naredila korak naprej. Moramo ugotoviti, zakaj. Zagotovo so stvari, pri katerih se lahko izboljšamo tudi mi." V času počitnic to sicer ne bo povsem mogoče, saj morajo biti tovarne tri tedne zaprte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.