Šport > Moto športi
34 ogledov

Ferrari še upa, a delo usmerja v 2012

kvalifikacije vn madžarske 2011 felipe massa EPA
Ferrari je na poletnem Wrooomu v Madonni gostil novinarje in razkril, da od septembra vso pozornost usmerja na dirkalnik za sezono 2012. Vseeno Fernando Alonso, po mnenju šefa najboljši dirkač ta hip, še verjame v preobrat in letošnji naslov prvaka.

Čeprav ima 89 točk zaostanka za Sebastianom Vettlom (Red Bull), Fernando Alonso (Ferrari) še verjame v naslov prvaka. "Poskušati moramo zmagati čim več dirk. Prvenstvo je, kakršno je, a že večkrat se je na hitro vse obrnilo na glavo. Smo Ferrari in zato imamo predvsem do milijonov navijačev moralno obvezo, da vedno dosežemo maksimalni cilj," je v Madonni di Campiglio, kjer člani Ferrarija preživljajo začetek poletnih počitnic, razlagal dvakratni prvak iz Španije. "Naslov prvaka bomo imeli v mislih, vse dokler bo ta matematično še dosegljiv. Da pa bi nam to uspelo, moramo začeti redno zmagovati in upati na Vettlove napake," je dodal. Sezona 2011 ni slaba, le začetek je bil zelo težak, je Alonso povzel dosedanjih 11 dirk. Do konca jih je še devet, naslednja VN Belgije zadnji avgustovski konec tedna.


A čeprav rdeči še verjamejo v letošnji naslov prvaka, je vodja moštva Stefano Domenicali potrdil, da bodo septembra delo preusmerili za dirkalnik za sezono 2012: "V začetku septembra bomo razvoj povsem osredotočili na naslednjo sezono, saj smo za letošnji dirkalnik uporabili že vse izboljšave. Kaj se bo sicer še spremenilo, a vsaj do sredine oktobra ne." Podoben načrt je imel Ferrari že sredi lanske sezone, a ko se je Alonso septembra vrnil v igro za prvaka, so spet večino pozornosti usmerili v tisti dirkalnik in ne v letošnjega. Posledica je bila, da so tudi letos prvenstvo začeli slabo. Zdaj so odločeni, da se jim naslednje leto to ne sme zgoditi. Domenicali je dodal: "Ne smemo si privoščiti še ene težke zime. Naša prioriteta je, da bomo pozimi delali bolje in bili že od prve dirke konkurenčni za zmage."

Domenicali je ponovil besede Flavia Briatoreja, da je Alonso ta hip najboljši dirkač v formuli 1 in v določenih ozirih celo boljši od petkratnega prvaka s Ferrarijem, Michaela Schumacherja: "Zame je ta hip Fernando številka 1 v formuli 1. Vidim veliko podobnosti z Michaelom. Na določenih področjih je Fernando celo boljši, predvsem se je mnogo hitreje vključil v ekipo in postal njen vodja." Pa lahko ponovi Schumacherjeve uspehe? Alonso odgovarja: "To bo zelo težko, saj je danes marsikaj drugače kot pred desetimi leti. A trenutno doživljam najboljše trenutke svoje kariere, kar mi daje optimizem za prihodnost." Domenicali je nekaj besed namenil še Felipeju Massi, češ da mora ostati miren in da se bo tako izvil iz rezultatske krize.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.