Šport > Moto športi
23 ogledov

Hamilton: "Počitnice so dobrodošle"

Lani je Lewis Hamilton zmagal trikrat, predlani le dvakrat, v sezoni 2008, ko je EPA
V formuli 1 so na sporedu počitnice, Lewis Hamilton, ki je skupaj z Buttnom na zadnjih dirkah dokazal, da je McLaren konkurenčen Red Bullu, pa pravi, da so kljub dobri formi McLarna počitnice več kot dobrodošle. "Potrebujemo počitek, potovanja so naporna ..."

Po VN Madžarske je v karavani formule 1 čas za počitek. Naslednja dirka bo 28. avgusta v Belgiji. Lewis Hamilton je, čeprav je McLaren ujel dobro formo, priznal, da je počitek več kot dobrodošel. "Res je, da smo našli pravo formo, toda zares si želim teh počitnic. Potrebujemo jih, potovanja skozi celotno sezono so zelo naporna." In kaj bo britanski dirkač počel v prostih dnevih? "To je obdobje, ko se lahko družim s prijatelji in družino," je dejal Hamilton v intervjuju za španski as.com.

Prvak iz leta 2008 je spregovoril tudi o nenadnem vzponu forme svojega moštva. "Ne vem, ali je to zaradi vremenskih razmer, ki nam ustrezajo, ali zaradi tega, ker smo se spoprijateljili s pnevmatikami. Po pravici povedano, tega ne razumem in mislim, da nihče ne razume, toda vsekakor je dober občutek, ko naš avto teče bolje." Britanec je na začudenje španskega novinarja še dejal, da o letošnjem čudežnem povratku in osvojitvi naslova ne razmišlja. To je poskušal tudi obrazložiti. "Veliko lažje je to doseči, če tega nimaš v mislih. Ne znam dobro razložiti. Prepričan sem, da Sebastian (Vettel, op. p.) cele dneve ne razmišlja: 'Osvojil bom naslov prvaka, sem vodilni in vem, da bom zlahka zmagal.' Verjetno razmišlja nekaj v tem stilu: 'Moram voziti z enako mentaliteto, kot sem jo imel na prvi dirki, želim si osvojiti naslov prvaka, toda moram biti osredotočen na svoje delo.'"

O Ferrariju ne razmišlja

Pa bi Lewis rad kdaj dirkal za Ferrari? "V tem trenutku nimam nobenih takšnih načrtov, niti to ni na seznamu mojih želja niti ni nekaj, kar bi moral storiti. Toda govorimo o fantastični ekipi in nikoli se ne ve, kaj se lahko zgodi v prihodnosti." Tudi tokrat pa ni šlo brez vprašanj o Fernandu Alonsu, dirkaču, s katerim sta v McLarnovem sedežu bila pravo vojno v Lewisovi krstni sezoni 2007. "Fernando je zelo, zelo hiter dirkač. Ima neverjeten talent in izjemno hitrost. Vedno od sebe da svoj maksimum. Od njega sem se veliko naučil. Ko sem bil njegov moštveni kolega, sem se zelo izboljšal."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.