Šport > Moto športi
12 ogledov

Boj za milimetre: sedmi pole Márquezu

marc marquez EPA
Španec Marc Márquez (Honda) je bil najhitrejši na kvalifikacijah pred nedeljsko dirko za VN Aragonije, 14. postajo sezone svetovnega prvenstva v motociklizmu.

Drugo startno izhodišče v razredu motoGP si je privozil svetovni prvak Jorge Lorenzo (Yamaha), tretjega pa še en Španec Dani Pedrosa (Honda).

Lorenzo zaostal stotinko

Márquez je za sedmi "pole position" v sezoni postavil tudi rekord steze v Alcanizu, ki zdaj znaša 1:47,804 minute. A za najboljše izhodišče se je moral krepko potruditi, saj je Lorenzo, zmagovalec zadnjih dveh dirk v SP, zaostal le stotinko. Za Pedroso je bil četrti italijanski veteran Valentino Rossi (Yamaha). Iz druge vrste bosta začela še Nemec Stefan Bradl (Honda) in Španec Alvaro Bautista (Honda).

V skupnem seštevku SP ima Márquez po 13 dirkah 34 točk naskoka pred Lorenzom in Pedroso, ki sta zbrala 219 točk.

Španska dominacija

V razredu moto2 so Španci prav tako prevladovali, najboljši je bil Nicolas Terol (Suter), drugi Esteve Rabat (Kalex), tretji pa Pol Espargaro (Kalex).

Tudi kvalifikacije najšibkejšega razreda moto3 je najbolje opravil domačin Alex Rins (KTM) pred rojakoma Maverickom Vinalesom (KTM) in Alexom Marquezom (KTM).

VN Aragonije, MotoGP, kvalifikacije:

1. Marc Márquez (Špa/Honda) 1.47,804
2. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) + 0.010
3. Dani Pedrosa (Špa/Honda) + 0.153
4. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) + 0.158
5. Stefan Bradl (Nem/LCR Honda) + 0.324
6. Alvaro Bautista (Špa/Gresini Honda) + 0.498
7. Cal Crutchlow (VB/Tech 3 Yamaha) + 0.849
8. Bradley Smith (VB/Tech 3 Yamaha) + 1.050
9. Andrea Dovizioso (Ita/Ducati) + 1.415
10. Aleix Espargaro (Špa/Power Electronics Aspar) + 1.544

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.