Šport > Moto športi
1525 ogledov

Britanci žvižgali Hamiltonu

lewis hamilton EPA
Lewis Hamilton (Mercedes) se ni udeležil promocijskega dogodka pred začetkom dirkaškega konca tedna v Silverstonu in s tem razjezil britanske navijače.

Pred dnevi so na londonskih ulicah hrumeli dirkalniki F1, v katerih so dirkači elitnega dirkaškega športa promovirali dirko za VN Veliko Britanije.

Med njimi ni bilo trikratnega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona, čigar odsotnost je poskušal upravičiti šef Mercedesa Toto Wolff: "Ker je prvenstvo zako zahtevno, si je Lewis privoščil nekaj odmor po Avstriji." Navijači so mu odgovorili z žvižgi.

Hamilton se je v četrtek udeležil tiskovne konference v Silverstonu, na kateri se je soočil z očitki. "Vsak ima pravico, da se odloči po svoje. Sezona je zelo napeta in moral sem se kar se da dobro pripraviti na prihajajoči konec tedna. Sezona je zame na prvem mestu. To je to," je povedal Britanec, ki bi se s četrtim naslovom prvaka izenačil z Alainom Prostom in Sebastianom Vettlom.

Na vprašanje, kako se počuti zaradi žvižgov navijačev, je Hamilton odvrnil: "V zadnjih dneh nisem bil veliko na telefonu. Izklopil sem ga. Nekajkrat sem ga prižgal, da sem preveril sporočila, vendar sem se mu poskušal izogibati. Občutek imam, da sem se dobro pripravil. Ljudje bodo imeli svoje mnenje. Rad imam to dirko. Navijači varčujejo celo leto in v prejšnjih sezonah sta lahko videli, da to zelo cenim in spoštujem. Trudim se uživati skupaj z njimi. To se ni spremenilo."

"Navijači mi pomenijo vse. Vedno so mi. Tega ne skrivam. Predan sem športu, marsikaj pa počnem tudi izven steze, vendar o tem ne poročate. Na primer, ko obiščem bolnišnico in se družim z otroki, ki ne morejo na dirko. O tem ne pišete, vendar meni veliko pomeni in v to rad vlagam svojo energijo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice