Šport > Moto športi
18 ogledov

Čandok v Nemčiji menja Trullija

Jarno Trulli (Lotus) EPA
Jarno Trulli ta konec tedna ne bo dirkal. Lotus bo dal priložnost Indijcu Karunu Čandoku. A to ne pomeni Italijanovega slovesa od moštva, saj se pogovarjajo o novi pogodbi.

Malezijski Lotus je za VN Nemčije potegnil nepričakovano odločitev. Veterana Jarna Trullija bo na Nürburgringu zamenjal 27-letni Indijec Karun Čandok. Slednji je lani postal drugi Indijec v formuli 1, potem ko je do poletja dirkal za Hispanio. Letos je postal rezervni dirkač zelenega Lotusa in zdaj dobiva novo priložnost.

"Moram se zahvaliti Tonyju Fernandesu, da mi je dal za ta konec tedna priložnost. Odkar sem se pridružil moštvu, sem čakal na to. Odločen sem, da naredim vse, da upravičim zaupanje," pripoveduje Čandok. "Ta konec tedna se bom poskušal čim več naučiti, doseči čim boljše rezultate in tesno sodelovati z inženirji."

Sedemintridesetletni Trulli je v formuli 1 že od leta 1997, ima eno zmago, v svoji drugi sezoni pri Lotusu pa se nikakor ne uspe navaditi na dirkalnik. Letos še ni bil boljši kot 13. in je pogosto tarnal, da dirkalnika sploh ne more normalno upravljati. Ekipa mu je obljubila, da bo do VN Madžarske (čez en teden) dirkalnik izboljšala in takrat se Italijan vrača.


"Hvaležen sem Jarnu, da bo pomagal Karunu pri tej priložnosti,"
je dejal vodja ekipe Tony Fernandes in zavrnil možnost, da to pomeni postopno slovo Trullija od Lotusa. "Lahko potrdim, da se z Jarnom dogovarjamo za podaljšanje pogodbe. Je ključni element naše ekipe. Upamo, da mu bomo lahko čim prej dali konkurenčen dirkalnik."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.