Šport > Moto športi
52 ogledov

Despers končno zmagal, Stanovnik 39.

Nasser Al-Attiyah Dakar 2014 Reuters
Francoz Cyril Despres (Yamaha) je zmagovalec osme etape. Na preizkušnji od Uyunija v Boliviji do Calame v Čilu, dolgi 700 km, je edini preostali slovenski udeleženec relija Miran Stanovnik (KTM) zasedel 39. mesto.

Reli Dakar 2014 je z današnjo drugo polovico maratonske etape zapeljal v tretjo in s tem zadnjo državo na seznamu letošnjih gostiteljic, Čile. Skoraj 700-kilometrska etapa s 230 kilometrov dolgo hitrostno preizkušnjo je motocikliste vodila mimo belega suhega slanega jezera preko bolivijsko-čilske meje do rudarskega mesta Calama v puščavi Atacama.

Prvo etapno zmago na letošnjem Dakarju si je končno privozil petkratni zmagovalec relija Cyril Despres, slavil je z dvema minutama naskoka pred Špancem Joanom Barredo Bortom (Honda), tretji je bil Španec Marc Coma (KTM). Skupno je prvi Coma, Barreda Bort zaostaja 38 minut, tretji je Španec Jordi Viladoms z uro in 27 minutami zaostanka.

Stanovnik imel težave s koncentracijo

Miran Stanovnik je na današnji etapi za najhitrejšim zaostal 44 minut, skupno pa je zdaj na 28. mestu s sedmimi urami in 35 minutami zaostanka. "Zadnjih sto kilometrov preprosto nisem mogel voziti hitreje. Visoka nadmorska višina je pustila posledice in priznati moram, da sem imel v zadnjem delu težave s koncentracijo. Čeprav rezultat ni briljanten, sem vseeno vesel, da sem varno prišel do cilja. Jutri pričakujemo spet bolj klasično dakarsko etapo, saj smo že danes nastanjeni v neprijaznih razmerah Atacame," je dogajanje povzel Stanovnik.

Sainz tretji med avtomobilisti

Med avtomobilisti, ki so odpeljali drugačno etapo, 812 km od Salte do Calame, pa je bil najboljši Katarec Nasser Al-Attiyah, minuto in 12 sekund je zaostal Francoz Stephane Peterhansel, tretji je bil Španec Carlos Sainz. V skupnem seštevku vodi Španec Nani Roma, ki ima pred Peterhanslom 23 minut naskoka, Južnoafričan Giniel De Villiers je tretji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.