Šport > Moto športi
20 ogledov

Drugi zaporedni ''pole'' po pol stoletja

fernando alonso nico rosberg sebastian vettel EPA
Nico Rosberg (Mercedes) je nepričakovano osvojil najboljši startni položaj pred dirko za VN Bahrajna. Nemški dirkač je bil nad svojim dosežkom presenečen, saj se zaveda, da na dirki ne velja za prvega favorita.

Dirkač Mercedesa Nico Rosberg je na sobotnih kvalifikacijah v Manami šokiral z najhitrejšim časom, za katerim sta zaostala tudi Sebastian Vettel (Red Bull) in Fernando Alonso (Ferrari).

''Rahlo sem presenečen,'' je po drugem najboljšem startnem položaju v karieri povedal Rosberg. Njegov dosežek je presenetljiv tudi zato, ker se Mercedes na prostih treningih ni uspel približati favoritom. ''Zelo dobro smo delali, da bi izboljšali dirkalnik, saj smo imeli v petek veliko težav, zato je to fantastičen rezultat,'' je dodal Nemec.

Na dirki za VN Kitajske pred tednom dni se je s prvega startnega položaja pognal Lewis Hamilton, v Bahrajnu pa je Mercedes zabeležil drugi zaporedni ''pole position'', kar se ni zgodilo vse od 50. let prejšnjega stoletja. ''Dirka bo težka, saj bo prišlo do velike obrabe zadnjih pnevmatik,'' je opozoril Rosberg in dodal: ''Težko je reči, da bomo zmagali, vendar se lahko zgodi marsikaj.''

Dirka za VN Bahrajna se je začela ob 14. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.