Šport > Moto športi
21 ogledov

Hamiltona spodili iz McLarnove garaže

Hamilton VN Bahrajna Sakhir Manama trening EPA
Britanski dirkač Lewis Hamilton, ki se je po šestih letih dirkanja za McLaren pred začetkom sezone preselil k Mercedesu, je razkril, da so ga med obiskom nekdanje ekipe spodili iz garaže. McLaren navedbe zanika, priznava pa, da so svojega nekdanjega varovanca ''pospremili'' iz prostora.

Lewis Hamilton je v zaključku lanske sezone poskrbel za enega izmed najbolj odmevnih prestopov v zgodovini formule 1, ko se je po več kot desetletju dirkanja za ekipo iz Wokinga odločil, da je prišel čas za nove izzive. Selitev k Mercedesu, kjer je zamenjal Michaela Schumacherja, je dvignila veliko prahu in Hamiltona so glasno kritizirali, da bo zapravil najboljša leta svoje kariere.

Britanec je na uvodnih treh dirkah sezone dokazal, da je resen kandidat za najvišja mesta, kar prav gotovo ni povšeči športnemu direktorju McLarna, Samu Michaelu, ki se Hamiltonovega obiska v Jerezu ni prav nič razveselil. ''Obiskal sem jih v Avstraliji, še prej pa sem poskusil med testiranji v Jerezu in Sam Michael me je vrgel iz garaže,'' je povedal Hamilton in dodal: ''To ni bilo ravno pozitivno in počutil sem se zelo neprijetno.''

Tiskovni predstavnik McLarna je navedbe Britanca že zanikal. ''Sam ga ni 'vrgel' iz garaže, ampak ga je pospremil ven, saj so mehaniki delali na dirkalniku, naokrog pa je ležalo ogromno razstavljenih delcev, ki jih nihče od rivalov ne bi smel videti. Lewis je vedel, da ne bi smel biti v garaži. Letos je večkrat užival v naši gostoljubnosti v paddocku in vedno smo ga lepo sprejeli, kadar nas je obiskal,'' so sporočili iz McLarna.

Najbolj spoštuje Alonsa

Hamilton je prosta treninga pred kvalifikacijami za VN Bahrajna končal na skromnem 13. oziroma 10. mestu. Nekdanji svetovni prvak je prepričan, da jih čaka izjemno težka dirka. ''Mislim, da ne zaostajamo toliko, kot izgleda na prvi pogled. Ostali so dirkali z drugačno količino goriva. Zagotovo se nam obeta težka dirka,'' je povedal 28-letnik in spregovoril še nekaj besed o svojih rivalih.

fernando alonso lewis hamilton | Avtor: EPA EPA
Največ spoštovanja čuti do Fernanda Alonsa (Ferrari). ''Fernando je najbolj dovršen dirkač. Zelo je hiter, prav tako pa je izredno pameten v svojem početju. Zaradi tega ga zelo občudujem. Pred prihodom v formulo 1 je bil Fernando tisti, ki sem ga najbolj občudoval. Danes je temu še vedno tako,'' je povedal Hamilton, ki je v svoji prvi sezoni dirkal ob dvakratnemu svetovnemu prvaku, vendar se je sodelovanje kmalu sprevrglo v zamere in besedno obračunavanje.

''Leta 2007 sva bila oba nezrela in sva se neumno obnašala. Dolgo je trajalo, da sva si opomogla. Oba sva govorila v jezi, nato pa so mediji najine besede še obrnili, kar je imelo velik vpliv na navijače. Zato je veliko ljudi, ki ne mara mene, in veliko ljudi, ki ne mara njega. V zgodovino se bo zapisal kot legenda. Osvojil bo še več naslovov svetovnega prvaka,'' je povedal Hamilton.

Podpisal zaradi Brawna

Britanec je šefe Mercedesa zaprosil, naj podaljšajo sodelovanje z Rossom Brawnom, saj naj bi bil ta ključnega pomena za uspeh ekipe. ''Vedno znova mi je dokazal, kako dober in tekmovalen je. Še vedno ima tisti tekmovalni duh in lepo je delati z njim. Podpisal sem tudi zaradi njega in zadovoljen sem z njegovim delom. Vem, da bo nekoč odšel, vendar upam, da ne tako kmalu,'' je zaključil Hamilton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.