Šport > Moto športi
12 ogledov

Kritiki pozor: ''Lahko sem prvak''

lewis hamilton EPA
Britanski dirkač Lewis Hamilton je na prvih treh dirkah letošnje sezone že dvakrat stopil na zmagovalne stopničke in dokazal, da se lahko vmeša v boj za svetovnega prvaka. Hamilton priznava, da je naslov dosegljiv, vendar se zaveda, kako nepredvidljiva je lahko sezona formule 1.

''Najslabša poteza vseh časov.'' S temi besedami so nekateri strokovnjaki povzeli odločitev Lewisa Hamiltona, ko se je od McLarna preselil k Mercedesu. Britanski dirkač je sezono začel zelo prepričljivo, saj je po petem mestu v Avstraliji stopil na stopničke v Maleziji in na Kitajskem (obakrat 3. mesto).

lewis hamilton | Avtor: EPA EPA
Dovolj zgovoren je tudi podatek, da ima Hamilton trenutno na svojem računu 40 točk in se v skupnem seštevku nahaja na četrtem mestu, medtem ko jih ima Jenson Button, najboljši dirkač McLarna, le 12 in zaseda šelel osmo mesto. Pred njim je na sedmem tudi drugi dirkač Mercedesa Nico Rosberg.

Hamiltona so po tretjem mestu v Šanghaju, kjer je zaostal za Fernandom Alonsom (Ferrari) in Kimijem Räikkönenom (Lotus), povprašali, ali verjame, da lahko letos osvoji naslov svetovnega prvaka.

''V tem trenutku zagotovo. Ampak ne smem razmišljati o naslovu; samo poglejte, kaj se je zgodilo Nicu. Ni prišel do cilja, kar se lahko v prihodnosti pripeti tudi meni. Lahko se zgodi vsakomur. Fernando ni končal dirke v Maleziji. Potem je tu Lotus, ki je zelo zanesljiv in Kimi opravlja odlično delo, kar me ne preseneča. Čaka nas še veliko dela, ampak delamo na tem,'' je povedal Hamilton in dodal, da bodo sčasoma tudi najglasnejši kritiki spoznali, da so se motili. ''Bolj kot navdušujemo, bolj jim dokazujemo, da nimajo prav. Vsakdo ima lahko svoje mnenje, a jaz sem resnično hvaležen, da sem tu,'' je zaključil Britanec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.