Šport > Moto športi
16 ogledov

Hamilton: Smo druga najboljša ekipa

lewis hamilton sebastian vettel EPA
Britanski dirkač Lewis Hamilton je prepričan, da je moštvo Mercedesa druga najboljša ekipa v formuli 1. Nekdanji svetovni prvak je poslal jasno sporočilo vsem, ki so kritizirali njegov prestop iz McLarna.

Lewis Hamilton je lahko zadovoljen z uvodom v sezono 2013. Britanec je na dirki za VN Avstralije osvojil peto mesto, že naslednji teden pa je v Sepangu prvič, odkar se je pridružil Mercedesu, stopil na zmagovalne stopničke.

Hamilton je tako na najboljši možen način odgovoril vsem kritikom, ki so njegov prestop iz McLarna označili za eno izmed najslabših potez v zgodovini formule 1. Ekipni uspeh Mercedesa je v Sepangu s četrtim mestom dopolnil Nico Rosberg, zato je Hamilton prepričan, da nemška ekipa zaostaja samo za Red Bullom. ''Smo druga najboljša ekipa. Biti tako blizu - v nekaterih delih dirke sem se boril z Red Bulloma - je odličen občutek,'' je povedal Hamilton.

Svetovni prvak iz leta 2008, ki je pri Mercedesu zamenjal Michaela Schumacherja, je prepričan, da bi lahko že v Maleziji napadel Red Bulla, če ne bi bil prisiljen varčevati z gorivom. ''Na žalost nismo imeli dovolj goriva v dirkalniku. Od 25. kroga naprej sem varčeval z gorivom, zato je bilo vodilna dirkača nemogoče ogroziti. Ob koncu dirke sem tako varčeval, da ne bi verjeli. Prepričan sem, da bi bila situacija povsem drugačna, če bi imeli enako goriva. Malezija je bila dober pokazatelj, da delamo v pravo smer in povsem mogoče je, da bomo letos zmagali na kakšni dirki,'' je povedal Hamilton.

Edino zmago za Mercedes je lani osvojil Nico Rosberg, ki je slavil na dirki za VN Kitajske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.