Šport > Moto športi
11 ogledov

''Družina je čelado izročila prostovoljno''

sabine kehm EPA
Sabine Kehm, predstavnica Michaela Schumacherja, je vehementno zanikala navedbe, da naj bi bil nekdanji dirkač izven življenjske nevarnosti. ''Vse informacije, ki jih ne posredujejo zdravniki oziroma predstavniki Michaela Schumacherja, so navadne špekulacije'' je sporočila Kehmova.

Izjava nekdanjega dirkača formule 1 Philippa Strieffa, ki je zatrdil, da Michael Schumacher ni več v življenjski nevarnosti, je dvignila veliko prahu.

''Nisem zdravnik. Samo ponavljam, kar mi je povedal Gerard Saillant (kirurg in prijatelj Schumacherjevih, op. p.). Gerard Saillant je rekel, da je stanje resno, a da k sreči njegovo življenje ni več v nevarnosti," je povedal Strieff.

Že včeraj smo poročali, da so v taboru sedemkratnega svetovnega prvaka navedbe zanikali, Nemčeva predstavnica Sabine Kehm pa je dejala, da gre za navadne špekulacije. ''Radi bi poudarili, da so vse informacije, ki jih ne posredujejo zdravniki oziroma predstavniki Michaela Schumacherja, navadne špekulacije. Michaelovo stanje je kritično, vendar stabilno. Družini je mar le za njegovo zdravje,'' je sporočila Kehmova.

Preiskovalci s pomočjo kamere, ki jo je Schumacher nosil na svoji čeladi, poskušajo ugotoviti podrobnosti nesreče, Kehmova pa je zanikala, da je družina nasprotovala predaji dokaznega gradiva. ''Michaelovo čelado je družina prostovoljno izročila. Trditve, da se je to zgodilo v nasprotju z željami družine, so neresnične. Prosimo vas, da spoštujete našo zasebnost.''

Kubica: Bil sem v podobnem položaju

Nekdanji dirkač formule 1 Robert Kubica, ki je prav tako že utrpel življenjsko nevarno nesrečo, se dobro zaveda, kaj preživlja Schumacherjeva družina. ''Bil sem v podobnem položaju in vem, da so mediji lahko zelo grobi v tem težkem obdobju zanj, njegovo družino in prijatelje. Želim mu vse dobro in držim pesti, da bo okreval,'' je povedal Poljak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.