Šport > Moto športi
1198 ogledov

Dve znameniti znamki vstopata v elitno karavano

Charles LeClerc Max Verstappen Profimedia
Dva nemška proizvajalca avtomobilov se bosta pridružila karavani formule 1.

Nemška proizvajalca avtomobilov Audi in Porsche sta se odločila za vstop v formulo 1, napovedujejo vodilni predstavniki njihove matične skupine Volkswagen. To namero naj bi uresničili leta 2026. Porsche povezujejo z ekipo Red Bull svetovnega prvaka Maxa Verstappna, medtem ko bi bila lahko potencialna Audijeva partnerja Aston Martin ali Sauber.

Mick Schumacher Kevin Magnussen Tega ni pričakoval Šport Moštveni kolega ni mogel verjeti Schumijevim prvim besedam

Izvršni direktor VW Herbert Diess je v ponedeljek na dogodku, ki sta ga gostila lokalna časopisa Wolfsburger Allgemeine Zeitung in Wolfsburger Nachrichten, dejal, da so razprave o F1 na ravni upravnega odbora ustvarile delitve znotraj skupine.

Povedal je, da so šefi Audija in Porscheja, katerih blagovne znamke so največji proizvajalci prihodkov skupine VW, trdili, da bi vstop v F1 prinesel več denarja, kot če tega ne bi storili. "Zmanjkalo nam je argumentov proti temu," je dejal Diess.

Diess je na dogodku v Wolfsburgu, kjer ima sedež VW, dodal, da so bile Porschejeve priprave bolj konkretne kot Audijeve, ne da bi navedel podrobnosti.

Oba proizvajalca želita sodelovati pri razvoju novih hibridnih pogonskih agregatov.

Poznavalci dogajanja v F1 pravijo, da Porsche pripravlja zavezništvo z Red Bullom. Porsche bi sodeloval z novim oddelkom za motorje ekipe. Ta je bil ustanovljen za načrtovanje in izgradnjo lastne pogonske enote, skladnih z novimi predpisi o pogonskih agregatih, ki bodo predvideni v F1 leta 2026. Ekipa bi delovala kot Red Bull-Porsche. Audi pa se pogovarja o sodelovanju z McLarnom, Sauberjem, Aston Martinom in Williamsom.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.