Šport > Moto športi
7395 ogledov

Moštveni kolega ni mogel verjeti Schumijevim prvim besedam

Mick Schumacher Kevin Magnussen Profimedia
Nenavadna izbira besed mladega nemškega dirkača.

Kevin Magnussen, dirkač Haas F1 Team, kjer je zamenjal odpuščenega Rusa Nikito Mazepina, je razkril, da se je zelo zabaval ob besedah, s katerimi ga je ob njunem prvem snidenju ogovoril Mick Schumacher.

"Njegove prve besede so bile 'sesaj mi ja*ca'," je za Sport Bild povedal Magnussen, ki se je po enoletnem premoru vrnil v formulo 1, potem ko je ameriška ekipa zaradi ruske vojaške agresije na Ukrajino odpustila Mazepina.

Čeprav Schumacherjeva izbira besede deluje nenavadno in kar malce žaljivo, pa ima njegov pozdrav zelo zanimivo ozadje. Izjava se namreč nanaša na dogajanje po dirki za VN Madžarske leta 2017, ko je zaradi medsebojnega incidenta na stezi prišlo do vroče krvi med Magnussenom in Nicom Hülkenbergom

Slednji je po koncu dirke pristopil k dirkaču Haasa, mu ponudil svojo roko in dejal: "Ponovno najbolj nešporten dirkač na startni vrsti." Še preden je uspel dokončati svojo misel, mu je Magnussen v odgovor zabrusil: "Sesaj mi ja*ca!"

mick schumacher | Avtor: Epa Epa
Schumacherju se je to zdelo tako zabavno, da je famozno izmenjavo izkoristil za prebijanje ledu z novim moštvenim kolegom. S tem je postavil temelj za oblikovanje prijateljskih vezi.

"Mick ima zelo dober smisel za humor. Tisti trenutek sem vedel, da se bova zelo lepo razumela. Mick je zelo prijazen in sproščen. Ne pretvarja se in ni zadržan ali odmaknjen. To je redkost pri dirkačih F1. Zelo ga spoštujem. Je vrhunski dirkač. Nekateri pravijo, da je v F1 samo zaradi priimka, vendar to ne drži. Vzdržal je pod pritiski, ki jih prinaša njegov priimek. Zaslužil si je to mesto. Napreduje iz tedna v teden, kmalu bo dosegel tudi prve točke. Zelo je natančen in pozoren na najmanjše podrobnosti," je povedal danski dirkač.

Magnussen se je v dirkaško elito vrnil s petim mestom na uvodni dirki za VN Bahrajna, točke pa je osvojil na treh od štirih dirk. Schumacher še ni imel te sreče, tri preizkušnje je končal izven najboljše deseterice, dirko v Savdski Arabiji pa je izpustil zaradi nesreče v kvalifikacijah. David in Mick Schumacher Selitev Šport Schumacherju zmanjkalo denarja za sedež Lewis Hamilton Nizek udarec Šport Hamilton odgovoril Red Bullu, ki ga pošilja v pokoj
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.