Šport > Moto športi
191 ogledov

Verstappen prehitel Leclerca za zmago na sprinterski dirki

Max Verstappen Profimedia
Osem točk za svetovnega prvaka.

Svetovni prvak Max Verstappen (Red Bull) je bil najhitrejši na sprinterski dirki pred nedeljsko veliko nagrado Emilije Romanje v svetovnem prvenstvu formule 1. Nizozemec je dva kroga pred koncem v italijanski Imoli prehitel vodilnega v skupnem seštevku Monačana Charlesa Leclerca (Ferrari).

Leclerc je sicer startal z drugega mesta po petkovih kvalifikacijah, a bolje potegnil s črte in sprva prehitel Nizozemca. Ta je ves čas ostajal blizu in dva kroga pred koncem izkoristil Monačanove težave z gumami. Tretji je ciljno črto prečkal Sergio Perez (Red Bull).

Sedemkratni svetovni prvak, Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), je bil po startu s 13. startnega položaja na 21 krogov dolgi sprinterski dirki šele 14.

Verstappen je z današnjim slavjem osvojil osem točk za skupni seštevek, Leclerc sedem, Perez šest in tako naprej do osmega mesta. Današnja preizkušnja je dala tudi startna mesta za nedeljsko dirko, ki bo ob 15. uri.

Ta konec tedna namreč poteka po spremenjenem kvalifikacijskem programu, ki so ga na nekaterih dirkah vpeljali že v minuli sezoni. V tej sezoni bo poleg Imole takšen spored še na VN Avstrije (9. julij) in VN Brazilije (12. november).

V skupnem seštevku ima po sprinterski preizkušnji Leclerc na vrhu 78 točk, drugi je po novem njegov moštveni kolega, Španec Carlos Sainz z 38 točkami. Britanec George Russell (Mercedes) je padel na tretje, ima 37 točk, Perez jih ima zdaj 36, na peto mesto pa se je povzpel Verstappen, ki je zbral 33 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice