Šport > Moto športi
12162 ogledov

Bizarna nesreča, dirkača norela po radiu: "Kaj za vraga počne?"

Print Screen
V kvalifikacijah za VN Avstralije je prišlo do nenavadnega trčenja med Lancom Strollom in Nichlasom Latifijem.

Lance Stroll (Aston Martin) in Nicholas Latifi (Williams) sta z nesrečo, za katero sta okrivila drug drugega, povzročila prekinitev kvalifikacij v Albert Parku, kjer bo v nedeljo na sporedu tretja letošnja dirka prvenstva formule 1.

Med dirkačema je na stezi prišlo do nesporazuma, kar je imelo za posledico dva poškodovana dirkalnika. Oba sta kvalifikacije končala brez hitrega kroga in bosta dirko začela iz zadnje startne vrste.

Charles Leclerc Melbourne Šport Rodilo se je novo veliko rivalstvo v formuli 1

Latifi je Strolla spustil predse, da bi mu omogočil hiter krog, vendar je dirkač Aston Martina opustil svojo namero, zato ga je poskušal Latifi že v naslednjem ovinku prehiteti nazaj, Stroll pa ga je ob tem spregledal.

"Latifi, človek, kaj za vraga počne? Trčil je vame," se je po radijski zvezi jezil Stroll. Nezadovoljen je bil tudi njegov tekmec v Williamsu. "Ne razumem, kaj je želel narediti. Očitno ni gledal v ogledalo. Dirkalnik je uničen," je dejal.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Incident so pod drobnogled vzeli komisarji Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia). Za krivega so spoznali Strolla, kateremu so poleg pribitka treh startnih mest izrekli še dve kazenski točki.

"Po ogledu posnetka je zame zadeva povsem jasna," je bil z odločitvijo zadovoljen Latifi. "Pripravljal sem se na svoj hiter krog. Ko sem bil ob njem, je zapeljal vame. Spustil sem ga naprej, ker naj bi vozil hiter krog, ki ga je nato prekinil. Želel sem nadaljevati svoj krog za ogrevanje, zato sem šel v prehitevanje. Prostora je bilo veliko, on pa je zapeljal vame. Stvari so povsem jasne," je dodal.

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 14:19 09.april 2022.

    kot da bi se vozil po ruski javni cesti..

Sorodne novice