Šport > Moto športi
3920 ogledov

Verstappen zahteva preiskavo: "Počasnejši od želve!"

Max Verstappen Epa
Svetovni prvak formule 1 je imel veliko pripomb na vožnjo varnostnega avtomobila.

Branilec naslova Max Verstappen (Red Bull) se je po dirki za VN Avstralije, na kateri je vpisal še drugo točkovno ničlo v sezoni, pritoževal nad počasno vožnjo varnostnega avtomobila Aston Martin Vantage, ki ga je upravljal nekdanji dirkač serije DTM Bernd Maylander.

Verstappnu je največ preglavic povzročila nizka temperatura pnevmatik, kar mu je po drugem posredovanju varnostnega avtomobila onemogočilo napad na kasnejšega zmagovalca dirke Charlesa Leclerca (Ferrari).

VN Avstralije F1 Šport Monačan suveren tudi v Avstraliji, nova katastrofa za Maxa

"To je potrebno raziskati!"

Aston Martin varnostni avto | Avtor: Profimedia Profimedia
Na dirkah F1 se od začetka lanske sezone izmenjujeta varnostna avtomobila dveh znamk, Mercedesa in Aston Martina, težava pa je v tem, da je model nemškega proizvajalca na krog tudi do pet sekund hitrejši od britanske različice, kar so v Melbournu na svoji koži občutili tudi dirkači.

"Oprijem je bilo zelo slab, varnostni avto pa neznansko počasen. Počasnejši od želve. To je neverjetno," se je jezil Verstappen. "Po ravnini se je vozil s 140 km/h, čeprav ni bilo v bližini nobenega poškodovanega dirkalniika. Ne razumem, zakaj se moramo voziti tako počasi. To je potrebno raziskati. Mercedesov varnostni avto je nedvomno hitrejši zaradi dodatne aerodinamike. Aston Martin je res počasen. Gume so bile ledeno mrzle," je dodal svetovni prvak.

Prelaganje krivde Šport Bizarna nesreča, dirkača norela po radiu: "Kaj za vraga počne?"

Primerjava obeh varnostnih avtomobilov je privedla tudi do zabavne izmenjave med Georgom Russellom (Mercedes) in Leclercom. "Z Mercedesom ni nobenih težav. Na krog je vsaj pet sekund hitrejši od Aston Martina," se je pohvalil dirkač srebrne puščice, Monačan pa ga je hitro postavil na realna tla. "Potrebujemo Ferrarija, potem bomo imeli avto, ki bo še pet sekund hitrejši od Mercedesa," se je v luči trenutnega razmerja moči, kjer Ferrariju kaže zelo dobro, pošalil Leclerc.

Charles Leclerc | Avtor: Epa Epa

Rekorden obisk v Melbournu

Med vikendom za veliko nagrado Avstralije si je formulo 1 v Albert Parku ogledalo blizu 420.000 gledalcev, so sporočili organizatorji. Dodali so, da gre za rekorden obisk dirkališča in enega največjih v zgodovini tega športa.

Melbourne se je letos vrnil na koledar svetovnega prvenstva v F1, potem ko je dirka v letih 2020 in 2021 zaradi pandemije koronavirusa in omejitve potovanj odpadla.

Organizatorji so dodali, da si je dirkaški spektakel preko štirih dni ogledalo 419.114 ljudi; prejšnji rekord v Melbournu je bil iz leta 1996, ko si je VN ogledalo 401.000 navijačev.

Dirka v Melbournu je presegla tudi najbolj obiskano dirko sezone 2021; v Austinu v Teksasu si je lani formulo 1 ogledalo 400.000 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.