Šport > Moto športi
26 ogledov

Faggioli z rekordom proge osvojil Ilirsko

ghd ilirska bistrica 2011 Simone Faggioli,
1/20
Uroš Modlic
Zmagovalec gorskohitrostne dirke Petrol Ilirska Bistrica 2011 je Simone Faggioli, ki je bil najhitrejši v obeh vožnjah, postavil pa je tudi nov rekord proge. Poleg Faggiolija je bil junak dirke tudi Aleš Prek, ki je postal evropski gorskohitrostni prvak, kategorija I. Dirko proti Šembijam je uspešno končalo 115 dirkačev, tukaj je nekaj utrinkov z nje.

Na dirki Petrol Ilirska Bistrica 2001 je bil prvo ime nedvomno Simone Faggioli. Branilec naslova evropskega prvaka je bil najhitrejši v obeh tekmovalnih vožnjah, postavil pa je tudi nov rekord pet kilometrov dolge proge od Ilirske Bistrice do Šembij. Tovarniški dirkač Oselle je s prototipom FA30 že v prvi vožnji postavil rekord proge, ure so se ustavile pri 2:00,20. V drugi vožnji je Faggioli sicer vozil nekoliko bolj zadržano, kar pa je vseeno zadoščalo za skupno zmago. V končni razvrstitvi po dveh tekmovalnih vožnjah sta si zmagovalne stopničke s formulama 3000 privozila še rojak zmagovalca Fausto Bormolini, ki je zaostal 5,8 sekunde, in Čeh Jaroslav Krajči (+ 7,29).

Od Slovencev sta bila najvišje dirkača s formulama 3000 Vladimir Stankovič in Marjan Smrdelj. Stankovič je bil na koncu deseti (+ 20,44), Smrdelj pa 12. (+ 24,29). Med domačimi dirkači je bil najbolj zadovoljen Aleš Prek, ki je postal evropski prvak v kategoriji I. Prek je bil sicer v skupni konkurenci na 28. mestu. V Prekovi kategoriji je dirko v Ilirski Bistrici dobil Srb Dušan Borkovič, ki je tako kot slovenski dirkač nastopil z Mitsubishijem Lancerjem EVO9. Tako kot vselej v zadnjih sezonah so prireditelji tudi tokrat izvedli odlično dirko in imeli rekordno udeležbo. Na startu je bilo kar 145 dirkalnikov v različnih kategorijah, na cilj obeh nedeljskih voženj pa jih je prišlo 115.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.