Šport > Moto športi
1336 ogledov

Ferrari obrnil hrbet Alonsu, možnosti vse manj

fernando alonso Profimedias
Dvakratnemu svetovnemu prvaku Fernandu Alonsu (2005, 2006) počasi zmanjkuje možnosti.

Fernandu Alonsu se bo koncu letošnje sezone izteče triletna pogodba z McLanorm, možnosti za podaljšanje sodelovanja pa se iz dneva v dan zmanjšujejo. Špančeva najboljša uvrsitev v zadnjih treh letih je peto mesto, letoš še ni bil boljši kot devet.

Ekipa iz Wokinga je z dvema osvojenima točkama prepričljivo zadnja v konstruktorski razvrstitvi in nič ne kaže na to, da bi na papirju sanjska naveza med McLarnom in Hondo Alonsu omogočila lov na tako želeni tretji naslov svetovnega prvaka.

Asturijec bo konec meseca julija dopolnil 36 let in lovi zadnji vlak za mesto v vrhunski ekipi. Španec naj bi se želel vrniti k Ferrariju, za katerega je dirkal med letoma 2010 in 2014. V Maranellu bi lahko nasledil Kimija Räikkönena, ki je tako ob Alonsu kot Sebastianu Vettlu igral vlogo druge violine.

Alonso bi kljub neprijetnemu razhodu s Ferrarijem z veseljem spet sedel v poskočnega konjička, ki je po večletni prevladi Mercedesa letos v igri za dvojno krono. Težava je v le v tem, da Ferrarija vrnitev enega najboljših dirkačev v karavani ne zanima.

"Prejeli smo Alonsovo prošnjo, da bi se vrnil k Ferrariju, vendar imamo v tem trenutku dva dobra dirkača, tako da njegova vrnitev ni mogoča," je povedal direktor rdečih Sergio Marchionne.

Ferrari je torej izpadel iz enačbe, Alonsu potemtakem ostane le Mercedes, kjer se ne bodo odpovedali Lewisu Hamiltonu, dober vtis pa je naredil tudi naslednik Nica Rosberga Valtteri Bottas. "Zadovoljen sem z moštvenim kolegom, tako da sploh ne razmišljam o tem," je o možnosti, da bi ponovno dirkal ob Alonsu, dejal Lewis Hamilton.

kimi raikkonen | Avtor: EPA EPA

Čeprav pri Ferrariju vztrajajo, da so z dirkaškim parom zadovoljni, prihodnost ledenega Finca ostaja pod velikim vprašajem. Räikkönen bo kmalu dopolnil 38 let, njegovi letošnji rezultati pa ne odražajo moči Ferrarijevega pogonskega sklopa.

Rdeči naj bi resno razmišljali o Danielu Ricciardu (Red Bull), ki je na zmagovalnem odru stal na zadnjih petih zaporednih dirkah. Avstralčeve možnosti za selitev v Maranello bodo odvisne tudi od Vettla, s katerim sta imela proti koncu njunega sodelovanja pri Red Bullu precej pester odnos. Alternativi za Ricciarda sta še Max Verstappen in Romain Grosjean.

Alonso naj bi odločitev sprejel po koncu letošnje sezone. Možno je, da bo ostal pri McLarnu in upal na boljše čase, izključena pa ni niti vrnitev k Renaultu, s katerim je osvojila oba naslova svetovnega prvaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice