Šport > Moto športi
1236 ogledov

Ferrari obžaluje oster napad na Bottasa

maurizio arrivabene Epa
Šef Ferrarija se je opravičil za izrečene besede o Valtteriju Bottasu.

Prvi mož rdećih iz Maranella Mauriziro Arrivabene se je opravičil dirkaču Mercedesa Valtteriju Bottasu, ker ga je po koncu dirke za VN Italije označil za služabnika. Finec je v Monzi za seboj zadrževal rojaka Kimija Räikkönena in tako ključno pripomogel k zmagi moštvenega kolega Lewisa Hamiltona.

Na novinarsko vprašanje, zakaj se Räikkönen ni žrtvoval za Sebastiana Vettla, ki se s Hamiltonom bori za naslov svetovnega prvaka, je razjarjeni Arrivabene odvrnil: "Mi najemamo dirkače, ne služabnikov."

Kasneje je svoje besede obžaloval, zato je Bottasu poslal sporočilo. "To sem izrekel v žaru borbe. Takoj sem vedel, da bo prišlo do polemike. Od takrat sva si z Valtterijem izmenjala nekaj sporočil. Želel sem se mu opravičiti in pojasniti, kaj sem v resnici mislil. Ušlo mi je. Zagotovo to ni oznaka, ki bi jo nadel Valtteriju. Razumel je, kar zelo cenim," je povedal šef Ferrarija.

valtteri bottas | Avtor: Epa Epa

Za Vettla se nedeljska dirka v Monzi ni iztekla po pričakovanjih, saj se je že uvodoma zapletel s Hamiltonom. Pri tem naj bi ključno vlogo odigral Räikkönen, ki je z zaviranjem Nemca prisilil v upočasnitev vožnje. Hamilton je izkoristil priložnost in napadel, trčenje pa je bilo, kot je po dirki zatrjeval dirkač Ferrarija, neizbežno.

"Naročil sem jima, naj ne počneta kakšnih neumnosti. Kimijev manever naj bi škodoval Sebastianu, a kaj drugega bi lahko naredil? Naredil je točno to, kar bi naredila tudi Vettel in Hamilton. Ni prav, da se kaže s prstom, ko pa je do konca sezone še toliko dirk. Odgovoren sem za celotno ekipo, zato niti ni pomembno, ali je napako naredilo moštvo ali dirkač. Nekdo mora odgovarjati. To sem jaz," je dodal Arrivabene.

Po 14 od 21 dirk v skupnem seštevku vodi Hamilton (256 točk), ki ima natanko 30 točk več kot Vettla (226 točk). Tretjeuvrščeni Räikkönen zaostaja že precej več (164 točk).

toto wolff maurizio arrivabene | Avtor: Epa Toto Wolff in šef Ferrarija Maurizio Arrivabene. Epa

Komentarjev 2
Sorodne novice