Šport > Moto športi
11 ogledov

Ferrari odkril izvor Alonsovih težav

ferrari fernando alonso Reuters
Moštvo formule 1 Ferrari je odkrilo napako na dirkalniku, ki je Fernandu Alonsu preprečila, da bi se v Bahrajnu vmešal v boj za najvišja mesta. Španec je moral zaradi pokvarjenega sistema DRS večkrat v bokse, na koncu pa je pristal na zanj skromnem osmem mestu.

Dirka za VN Bahrajna je za Ferrari minila v znamenju težav Fernanda Alonsa, ki je zaradi pokvarjenega pomičnega krilca (DRS) in nenadejanih postankov v boksu dirko končal šele na osmem mestu.

Alonso je prvič v bokse zapeljal zaradi nedelujočega sistema DRS, Ferrarijevi mehaniki pa so napako odpravili. Vsaj tako so mislili. Težava se je v nadaljevanju dirke še stopnjevala, Alonso pa je moral do konca pripeljati brez pomoči ''čudežnega'' krilca.

''Analize so potrdile, da je šlo za napako komponente znotraj sistema. To se nam je v zadnjih treh letih zgodilo prvič. Okvara nam ne povzroča skrbi, a vseeno moramo ostati pazljivi na najvišjem nivoju,'' sporočajo iz Maranella.

Šef ekipe Stefano Domenicalli se zaveda, da je letošnji dirkalnik zelo hiter, vendar to ne pomeni, da si Ferrari lahko privošči počitek. ''Verjamemo, da se lahko borimo za naslove in tokrat smo v boju od samega začetka, kar se ni zgodilo že nekaj časa. Istočasno pa se moramo zavedati, da če hočemo doseči naše cilje, moramo biti popolni na vseh področjih,'' je povedal Italijan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.