Šport > Moto športi
15 ogledov

Ferrari se norčuje iz Fiine kazni

ferrari alonso massa domenicali EPA
Scuderia Ferrari iz Maranella se v posmehljivi kolumni z naslovom Zločin in kazen (a naj bo blaga) norčuje iz kazni, ki jo je Mercedesu izrekla FIA.

Ekipa Ferrarija se je v sarkastičnem slogu odzvala na milo kazen, ki jo je s strani Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) prejel Mercedes. Nemška ekipa, ki je maja v Barceloni sodelovala pri testiranju Pirellijevih pnevmatik in v nasprotju s pravili uporabljala letošnji dirkalnik, je prejela le opomin, čeprav jim je grozila celo izključitev iz prvenstva. Moštvo iz Brackleyja se prav tako ne bo smelo udeležiti testiranja pnevmatik v Silverstonu.

ross brawn | Avtor: EPA EPA
Ferrari in Red Bull, pobudnika pritožbe proti Mercedesu, z epilogom nista bila zadovoljna. ''Danes smo se naučili, če je nekdo kriv, kar je v tem primeru neizpodbitno in preverjeno dejstvo, se vedno lahko izvleče po svojih najboljših zmožnostih,'' je v kolumni, ki so ji nadeli pomenljiv naslov Zločin in kazen (a naj bo blaga), na uradni strani zapisala Scuderia Ferrari.

''Vse, kar moraš narediti, je sodniku predlagati kazen, ali še bolje, zakaj ne bi predlagal nekaj blagega, kot na primer udarec po prstih?'' dodajajo rdeči iz Maranella in se v nadaljevanju posmehujejo kazni, ki Mercedesu prepoveduje testiranje v Silverstonu. ''Ne recite, da je tridnevno testiranje na domačem dirkališču v Barceloni enako testiranju z devetimi ekipami v Silverstonu, kjer je vreme spremenljivo tudi poleti. In če bi se kršitev zgodila po testiranjih v Silverstonu, kakšna bi bila potem kazen? Bi jim prepovedali večerjo ob koncu sezone?'' so zapisali pri Ferrariju.

Mercedes: ''Ne bomo se pritožili''

Mercedes je kakopak brez pripomb sprejel kazen Mednarodne avtomobilistične zveze. ''Mercedes AMG Petronas sprejema odločitev Fiinega mednarodnega razsodišča. Sodba je potrdila, da je Mercedes ravnal v dobri veri in nikoli ni na nepošten način poskušal pridobiti prednosti pred konkurenti,'' so sporočili iz nemške ekipe in se v nadaljevanju zahvalili predsedniku in odboru, ki je opravilo zaslišanje, ter dodali, da se veselijo nadaljnjega sodelovanja. ''Sedaj želimo to pustiti za sabo in se osredotočiti na dirki v Angliji in Nemčiji, ki sta pomembni domači dirki za našo ekipo,'' so zaključili pri Mercedesu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.