Šport > Moto športi
12 ogledov

Ferrari sprožil temeljito preiskavo

alonso domenicali massa EPA
Šef Ferrarija Stefano Domenicali zahteva temeljito preiskavo s strani tehničnega osebja, ki mora pojasniti, zakaj se je poskočni konjiček tako slabo odrezal na dirki za VN Madžarske.

Fernando Alonso je dirko v Budimpešti končal na petem, Felipe Massa pa na osmem mestu. Španski dirkač je bil po dirki nezadovoljen s svojim dirkalnikom, kar je sprožilo polemike v Ferrarijevi garaži.

Šef rdečih iz Maranella Stefano Domenicali je zato poskrbel za prvi korak, ki bi lahko pripomogel k izboljšanju dirkalnika F138. Italijan od svojih inženirjev zahteva temeljito preiskavo, zakaj se Ferrari na dirki za VN Madžarske ni mogel kosati z najboljšimi.

Ferrari se ponavadi na dirkah bolje odreže kot na kvalifikacijah, zato so bili rdeči prepričani, da bo za dosego najvišjih mest potrebno izboljšati sobotne čase. A v Budimpešti so imeli prvič letos težave na dirki, kar je sprožilo alarm.

Dirka na Hungaroringu razlog za preplah

''Opazili smo, da smo izgubili prednost, ki smo jo imeli na prvih nekaj dirkah. Med dirkami smo bili zelo hitri, na Madžarskem pa se nismo znašli ne z mehkimi ne s srednjimi gumami. Ugotoviti moramo, ali nam težave povzročajo nove gume, saj so to pnevmatike, ki jih bomo uporabljali do konca sezone. Kaže, da je Mercedes rešil težave, ki jih je imel med dirko,'' je povedal Domenicali, ki je ciljal na zmago Lewisa Hamiltona, prvo za Britanca, odkar se je iz McLarna preselil v Mercedes.

''Ni razloga za negativen pritisk. Pričakujem, da bo moja tehnična ekipa reagirala in to je tisto, kar je najbolj pomembno,'' je zaključil Domenicali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.